Αναχωρούν αύριο για την Νίκαια Φαρκαδόνιοι και Τρικαλινοί αγρότες

Στα Τρίκαλα, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα είναι έτοιμο για την αυριανή μεγάλη πορεία των τρακτέρ προς τον κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, όπου θα στηθεί το μεγάλο μπλόκο από τους αγρότες των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λάρισας.
Με αγωνιστική διάθεση αγρότες και κτηνοτρόφοι των Τρικάλων αναχωρούν αύριο στις 11 το πρωί από το πρωί από το Μεγαλοχώρι για το μπλόκο της Νίκαιας. Μίση ώρα αργότερα στις 11:30 το πρωί στο κομβόι που θα κινείται από το Μεγαλοχώρι προς Λάρισα θα συμπαραταχθούν και οι αγρότες της Φαρκαδόνας που θα αναμένουν στο ύψος του Προφήτη Ηλία επί της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Λάρισας. Μεγάλο ζητούμενο μέχρι και σήμερα είναι η συμμετοχή των Τρικαλινών αγροτών.
Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι αγροτοσυνδικαλιστές της «Άνοιξης» επισκέπτονταν χωριά του νομού ενημερώνοντας τον αγροτικό κόσμο για τις εξελίξεις με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι το αμέσως επόμενο διάστημα βάσει των μέτρων που έχει ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Απηύθυναν γενικό κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση στις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους απομακρύνουν από τα χωράφια τους.
«Φιλοδοξούμε και φέτος το Μπλόκο της Νίκαιας, προστίθεται, να αποτελέσει το επίκεντρο των κινητοποιήσεων. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο, με δεδομένο ότι τα μέτρα, που ήρθαν από τις αρχές του χρόνου και άρχισαν να εφαρμόζονται, είναι ζητήματα επιβίωσης για τη μικρομεσαία αγροτιά, τονίζεται επίσης.», τόνισε μέσω δηλώσεων του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» κ. Αποστόλης Θωμόπουλος.

Η επίσημη έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων γίνεται αύριο με την κάθοδο των τρακτέρ στην Νίκαια. Ωστόσο η προσπάθεια για την κάθοδο επιπλέον τρακτέρ από τα Τρίκαλα δεν θα σταματήσει από την «Άνοιξη». Αγροτοσυνδικαλιστές και τις επόμενες ημέρες θα επισκέπτονται εκ νέου τα χωριά, προσπαθώντας να τους πείσουν να κατέλθουν στις κινητοποιήσεις.
«Η μάχη που αρχίσαμε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με νέα, πιο ισχυρά μπλόκα που θα στηθούν και με ενίσχυση αυτών που υπάρχουν. Στο στόχαστρο του αγώνα μας βρίσκεται η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που, με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ, επιχειρεί να συγκεντρώσει, ακόμα πιο γρήγορα, τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης κι άλλες πολλές χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.», καταλήγει ο κ. Θωμόπουλος.