Ανθοπωλεία αναλαμβάνουν τους στολισμούς των Επιταφίων

Τριαντάφυλλα, γαρίφαλα, ορχιδέες, κρίνα, χρυσάνθεμα είναι οι κυριότερες κατηγορίες λουλουδιών που θα χρησιμοποιηθούν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης για το στολισμό των επιταφίων.

Κι ενώ παλιότερα ο στολισμός των επιταφίων γινόταν από νεαρές γυναίκες των χωριών της Φαρκαδόνας και κατά βάσει με σπιτικά λουλούδια, οι εποχές άλλαξαν.

Η πλειονότητα των Ενοριών της Φαρκαδόνας τα τελευταία χρόνια σπεύδει να απευθυνθεί σε ανθοπωλεία της περιοχής μας για την προμήθεια λουλουδιών και τον στολισμό των επιταφίων.

Ένα από τα ανθοπωλεία που αναλαμβάνει τους στολισμούς επιταφίων είναι και της κα Αναστασίας Διβανέ – Μπέη που εδώ και χρόνια με μεράκι και διάθεση βάζει την τέχνη της και δημιουργεί κάτι το ξεχωριστό, κεντρίζοντας τα βλέμματα των πιστών.

«Αρκετά χρόνια τώρα αναλαμβάνουμε τους στολισμούς επιταφίων. Πολλοί Ναοί τα τελευταία χρόνια να δώσουν το στολισμό στα ανθοπωλεία, με τους ιδιοκτήτες χάρη στην πείρα και την εμπειρία που έχουν να δημιουργούν κάτι το μοναδικό. Βέβαια υπάρχουν και Ναοί που μας παραγγέλνουν τα λουλούδια και στη συνέχεια ο στολισμός γίνεται από γυναίκες του χωριού», σημείωσε η κα Αναστασία Διβανέ υπεύθυνη ανθοπωλείου στο Ζάρκο.

Όσο για τις τιμές αυτές διαφέρουν και καμώνονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εκκλησιών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2433041661.

20120411_epitafios

images