Ο νόμος για το τσιγάρο δεν έσβησε, κρυφοκαίει στα χωριά της Φαρκαδόνας

Κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Φαρκαδόνας μπορεί να είχαν ξεχάσει το νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος αλλά και του ειδικού σήματος που οφείλουν να φέρουν σε εμφανή σημείο του καταστήματός τους. Ομοίως και κάποιοι πολίτες, μανιώδεις καπνιστές.

Ήρθε όμως να τους το θυμίσει η Αστυνομία. Κι αν μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει οι συγκεκριμένοι έλεγχοι να εστιάζονται σε μεγάλους Δήμους και αστικά κέντρα, πλέον τα δεδομένα άλλαξαν. Το περασμένο διήμερο σημειώθηκαν εντατικοί έλεγχοι για τη συγκεκριμένη νομοθεσία σε καταστήματα της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας, της Κρήνης και του Πετρωτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις ενώ από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα έγιναν και κάποιες συστάσεις σχετικά με την κείμενη νομοθεσία.

Υπομονή στους καπνιστές καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και θα μπορούν χωρίς άγχος κατά τις εξόδους τους να καπνίζουν το τσιγάρο τους. Όσο για τους καταστηματάρχες, ας είναι προσεκτικοί γιατί οι έλεγχοι δεν σταματούν ούτε σε εποχές «ελπίδας», μιας και τα κρατικά ταμεία συνεχίζουν να μένουν άδεια.