Οβελίας για τη ζήλεια και για την παράδοση

Με τα απολύτως απαραίτητα αναμένεται να γιορτάσουν το Πάσχα αρκετοί από τους πολίτες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά από τα νοικοκυριά της Φαρκαδόνας κάνουν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις αγορές ακόμη και στον οβελία.

Κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι καταναλωτές της Φαρκαδόνας και των υπολοίπων χωριών προχωρούσαν σε γενναίες παραγγελίες σφάγιων  των 15 κιλών και άνω, πλέον η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με επώδυνα, για τις τσέπες των μικρομεσαίων πολιτών, οικονομικά μέτρα, οδηγούν σε μεγάλες περικοπές ακόμη και στο φαγητό.

Κατά αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές του Δήμου μας, κατά την έλευσή τους στα κρεοπωλεία της περιοχής μας ζητούν ιδιαίτερα μικρά αρνάκια και κατσικάκια όχι μεγαλύτερα των 10 κιλών.

Υπάρχει και μερίδα καταναλωτών, οι οποίοι αναμένουν και θα σπεύσουν να προμηθευτούν τον οβελία την τελευταία ημέρα ακόμη και το Μεγάλο Σάββατο με την ελπίδα της πτώσης των τιμών.

Αναφορικά  τώρα με τις τιμές  κυμαίνονται για το αρνί από 8 έως 9 ευρώ το κιλό και για το κατσίκι από 9 έως και 10 ευρώ το κιλό. Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζουν αύξηση  από 1  έως και 2 ευρώ δηλώνει στην ιστοσελίδα μας ο κρεοπώλης Οικονόμου Νικόλαος ο οποίος διατηρεί κρεοπωλείο στην Κρήνη.

n1 n2