Περιορισμένη ορατότητα στους δημόσιους οδικούς άξονες λόγω της έντονης βλάστησης

  Άκρως αντιαισθητική αλλά το σημαντικότερο ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους μήνες που έρχονται είναι η κατάσταση που συνθέτει το τοπίο σε αρκετά σημεία, ένθεν –ένθεν των εθνικών οδών.

Και στη περίπτωση του οδικού άξονα Τρικάλων – Λάρισας που διέρχεται του Δήμου Φαρκαδόνας η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη.

Η αυξημένη βλάστηση που παρατηρείται σε ορισμένα σημεία δημιουργεί περιορισμένη ορατότητα στους οδηγούς με ότι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο δεν μπορείς να μείνεις μόνο σε αυτό το στοιχείο. Με την ξηρασία των επόμενων μηνών κι αν φυσικά δεν επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην συγκεκριμένη περίπτωση, η Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων, θα υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Όπως προαναφέρθηκε τα σημεία στα οποία σήμερα επικρατεί έντονη βλάστηση είναι πολλά. Εμείς θα σταθούμε στην περίπτωση του κόμβου του Ζάρκου, στο ύψος της γέφυρας που οδηγεί στο χωριό. Εκεί τα χόρτα έχουν αναπτυχτεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη και να ελλοχεύει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, όπως και πρόκλησης φωτιάς σε περίπτωση που τα χόρτα ξεραθούν.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους ζητούν άμεση επέμβαση της Περιφέρειας προκειμένου να καθαριστεί το σημείο και να αποφευχθούν, οι όποιοι κίνδυνοι εγκυμονούνται σήμερα.


4 Σχόλια

  1. ΔΗΜΟΤΗΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
    18/05/2015 at 17:50

    Κάντε και ένα ρεπορταζ για τα χόρτα που υπάρχουν και στο εσωτερικό επαρχιακό οδικό δίκτυο των χωριών του δήμου Φαρκαδόνας. Σε όλα τα χωριά του δημου επικρατεί η άκρως αντιαισθητική, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους μήνες που έρχονται μη κοπή των χόρτων. Γιατί εκτός απο την εθνική οδό όπως λέτε, και στο οδικό δίκτυο των χωριών του δήμου υπάρχει περιορισμένη ορατότητα εξαιτίας των χόρτων με μεγάλο κίνδυνο και εδώ την πρόκληση ατυχημάτων και την εκδήλωση πυρκαγιάς.

  2. VAIOS CHRISTOU
    10/06/2015 at 13:10

    υπαρχουν βιντεο απο τις προγραματισμενες συνεδριασεις του δημου φαρκαδωνας.