Δεν έμεινε τίποτα όρθιο στο Κεραμίδι από το χαλάζι

Για μίση ώρα περίπου σημειωνόταν πρωτόγνωρα φαινόμενα εντός του οικισμού και περιμετρικά αυτού, με τους κατοίκους να απορούν για τη μανία της φύσης και του καιρού

Επί σχεδόν 30 λεπτά της ώρας το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας βαλλόταν πραγματικά από την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε το χωριό αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Η ένταση του χαλαζιού ήταν τόσο μεγάλη που πραγματικά δεν άφησε τίποτα όρθιο στο χωριό από δέντρα και λοιπά φυτά που υπήρχαν στις οικίες του οικισμού. Οι κάτοικοι ακόμη και σήμερα σχεδόν 15 ώρες, μιλούν για πρωτοφανή φαινόμενο, το οποίο είχε να συμβεί χρόνια στην περιοχή. Η ακραία χαλαζόπτωση δεν σημειώθηκε μονάχα εντός του οικισμού, χτύπησε και περιμετρικά σε αγροτικές εκτάσεις οι οποίες βυθίστηκαν στα νερά. Ιδιαίτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στις εκτάσεις με καλαμπόκια τα οποία είχαν είδη φυτρώσει αλλά και στις περιπτώσεις που δεν συνέβη αυτό η ισχυρή νεροποντή που συνόδευε το χαλάζι ήταν άκρως καταστροφική, με αποτέλεσμα πλέον να απαιτείται επανασπορά.

Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ότι ακόμη και νωρίς του πρωινού της Κυριακής, από την γέφυρα του Πηνειού και προς Κεραμίδι, έναντι του οδοστρώματος υπήρχε ακόμη χαλάζι το οποίο δεν είχε λιώσει.

Ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και στο Ζάρκο, με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή χαλαζόπτωση και νεροποντή.