Το ερχόμενο Σάββατο η εκπομπή – αφιέρωμα στο Βλαχόφωνο Σύλλογο της Περιφέρειας Φαρκαδόνας

Ήθη, έθιμα, παραδόσεις, γαστρονομία θα προβληθούν στους τηλεοπτικούς δέκτες του ACTION 24 και σε 14 ακόμα τηλεοπτικά κανάλια

Κάμερες, δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, ολόκληρο σε γενικές γραμμές το επιτελείο  τηλεοπτικής εκπομπής «Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα» με παρουσιαστή τον κ. Αδαμίδη Βασίλειο βρέθηκαν το προηγούμενο διήμερο στη Φαρκαδόνα. Οι συντελεστές της εκπομπής αποδέχτηκαν την πρόταση του Βλαχόφωνου Πολιτιστικού Συλλόγου Περιφέρειας Φαρκαδόνας για την προβολή του Βλάχικου πολιτισμού, των ηθών και εθίμων, και επισκέφτηκαν την περιοχή για την υλοποίηση γυρισμάτων που θα προβληθούν τις επόμενες εβδομάδες στο Αθηναϊκό κανάλι ACTION 24 και σε 14 ακόμα τηλεοπτικά κανάλια μεταξύ των οποίων και το ‎New Greek TV το Ελληνικό κανάλι της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα: ΑΤLAS TV,TOP, NEXT TV, Δημοτική τηλεόραση Ορεστιάδας, ΒΗΜΑ TV, CORFU CHANNEL, ENA, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, SAMIAKI TV, Πατρίδα TV, KRHTH TV, TV1 ΑΧΕΛΩΟΣ. Θα παρουσιαστεί ο πολιτισμός , η παράδοση και η γαστρονομία των Βλάχων της Φαρκαδόνας καθώς και θα προβληθεί η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία προσπάθησαν να καταγράψουν κάθε εικόνα που σχετίζεται με τον πολιτισμό των Βλάχων και τη ζωή του. Περιηγήθηκαν σε πολλά σημεία της Φαρκαδόνας έκαναν πανοραμικές λήψεις με Drone, ενώ μέσα από τις λήψεις τους υπάρχουν και στιγμιότυπα από χορούς στη εκκλησιά της Παναγίας από μέλη του Συλλόγου. Αναφορά έγινε και στην Παναγία τη Γιάτρισσα που φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας, και φιλοτεχνήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου.

Κατά την παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων μέλη του Βλαχόφωνου Συλλόγου άνοιξαν τα σπίτια τους προκειμένου να παρουσιάσουν σπιτικά εδέσματα και φαγητά που μαγείρευαν οι Βλάχοι. Τα μέλη του Συλλόγου Λούλα Μόκα και Στέλλα Δεληδήμου παρουσίασαν στις κάμερες γαστρονομικές συνταγές ενώ έδειξαν τον τρόπο πως παρασκευάζονται το τυρί και το γιαούρτι.

Όλα αυτά αναμένεται να παρουσιαστούν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες αλλά και διαδικτυακά μέσω του ACTION24 το Σάββατο 12/01 στις 19:00 μ.μ. το πρώτο μέρος και ένα Σάββατο μετά στις 19-01 το δεύτερο και τελευταίο μέρος.