Η 20χρονη Μυρτώ της Πάρου Λειτουργήθηκε και Προσευχήθηκε στους Αγίους Αποστόλους Φαρκαδόνας

Λίγο καιρό πριν ο π. Αθανάσιος Κούτσιας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας με ομάδα παιδιών της κωμόπολης, βρέθηκαν στο κέντρο Αποκατάστασης «ANIMUS» το οποίο βρίσκεται στη Λάρισα, για να επισκεφτούν την 20χρονη σήμερα Μυρτώ που φιλοξενείται εκεί τα τελευταία χρόνια.

Το κορίτσι που το 2012, σε ηλικία μόλις 15 ετών, έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια ενός αδίστακτου Πακιστανού, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Ο ιερέας της Φαρκαδόνας, ο άνθρωπος που διακρίνεται για το βάθος της ψυχής και της καρδιάς του, αποφάσισε να επισκεφτεί την Μυρτώ, εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξη και τη συμπαράστασή του μαζί με τα παιδιά, τόσο στην ίδια, όσο και στην μητέρα της.

Οι προσευχές του ιερέα, για ταχεία ανάρρωση του κοριτσιού που η ιστορία του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν ποτέ. Οι προσευχές δεν εστιάζονται μονάχα στο παιδί, αλλά και στην οικογένεια, που κι αυτή ανεβαίνει καθημερινά το δικό της Γολγοθά.

Σήμερα η 20χρονη Μυρτώ συνοδευόμενη από τη μητέρα της ήρθε να ανταποδώσει την επίσκεψη. Το πρωί της Κυριακής πέρασε την είσοδο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, εκκλησιάστηκε, προσευχήθηκε, έλαβε τη Θεια Κοινωνία και ως ήταν αναμενόμενο πήρε την αγάπη όλων των πιστών.

Η χαρά του π. Αθανάσιου απερίγραπτη, όπως φυσικά και η συγκίνηση. Για τον ιερέα η επίσκεψη αποτέλεσε μια συγκλονιστική εμπειρία. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί εκ νέου στο κέντρο Αποκατάστασης μαζί με νέα ομάδα παιδιών για να σφίξουν το χέρι της Μυρτούς, χαρίζοντας απλόχερα την αγάπη τους.