Μετά από 3,5 χρόνια και πάλι στις κάλπες

Σχεδόν μετά από 3,5 έτη θα οδηγηθούμε στις κάλπες, όταν τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν κάθε χρόνο ασκούσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα

Από το 2006 και μετέπειτα σχεδόν κάθε χρόνο οι Φαρκαδόνιοι αλλά και ευρύτερα το σύνολο των Ελλήνων έσπευδαν στις κάλπες για να αναδείξουν, είτε τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε κυβερνήσεις, είτε εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω λοιπόν θα έρθουν στην μνήμη μας, ο Οκτώβριος του 2006, όπου οι Φαρκαδόνιοι έσπευδαν να αναδείξουν τη νέα Καποδιστριακή Αρχή για το Δήμο Φαρκαδόνας, ψηφίζοντας ταυτόχρονα και για την ανάδειξη του νέου νομάρχη Τρικάλων.

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και λίγους μήνες αργότερα το Σεπτέμβριο του 2007 προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης. Ωστόσο εκείνη την εποχή, αν ρωτούσε κανείς κάποιον για την διάρκεια της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, δεν πίστευε ότι θα είναι μέλλον. Κι έτσι έγινε καθώς σχεδόν δυο χρόνια αργότερα τον Οκτώβριο του 2009 διεξάγονται οι εθνικές εκλογές όπου την εξουσία λαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τον ίδιο χρόνο και συγκεκριμένα το καλοκαίρι είχαν διεξαχθεί οι ευρωεκλογές για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών. Τρία χρόνια αργότερα το Μάιο του 2012 διεξάγονται οι εθνικές εκλογές. Ωστόσο οι βουλευτές ορκίστηκαν για μια μέρα και την επομένη η κυβέρνηση έπεσε για να οδηγηθούμε εκ νέου στις κάλπες τον Ιούνιο όπου και υπήρξε η συγκυβέρνηση. Μάιος του 2014 στήθηκαν τριπλές κάλπες για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και λίγους μήνες αργότερα τον Ιανουαρίου του 2015 διεξάγονται οι εθνικές εκλογές. Κι όμως δεν σταματήσαμε εδώ. Καλοκαίρι του 2015 στήνονται κάλπες για το δημοψήφισμα και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επανερχόμαστε στις κάλπες για ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

Εδώ σταματούν όλα. Για 4 σχεδόν χρόνια, Φαρκαδόνιοι και Έλληνες ξέχασαν τι πάει να πει εκλογές. Ίσως είναι ο μεγαλύτερος χρόνος αναμονής μετά την μεταπολίτευση για να οδηγηθούμε στις κάλπες.

Φυσικά αυτό δεν περνά απαρατήρητο κι από τους δημότες της Φαρκαδόνας, μιας και πολλοί αναμένουν να σπεύσουν στις κάλπες το Μάιο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σαφώς όλη αυτή η αναμονή κάποιους τους κάνει σοφότερους. Ίσως κάποιους η λαχτάρα αυτή να σπεύσουν στις κάλπες τους οδηγήσει και σε λάθους επιλογές. Σε όλες τις περιπτώσεις σαφώς και απαιτείται σύνεση καθώς τόσο ο τόπος μας, όσο και η χώρα χρειάζεται δυναμικούς ανθρώπους που θέλουν και πρέπει να προσφέρουν στο τόπο, χωρίς να οδηγείται στο χάος και στην αβεβαιότητα.

Ο χρόνος θα δείξει. Οι εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωβουλής πλησιάζουν. Όπως φυσικά πλησιάζουν και οι εθνικές εκλογές, είτε για τις αρχές καλοκαιριού, είτε για το ερχόμενο φθινόπωρο.