8.000 χιλιόμετρα σε 25 μέρες

Για το νέο άθλο προετοιμάζεται στις 7 Ιουνίου ο τρικαλινός υπεραθλητής Στέλιος Βάσκος

Οι ευχές όλων των Τρικαλινών θα συνοδεύουν το Στέλιο Βάσκο στο μεγάλο ταξίδι που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, διασχίζοντας χιλιάδες χιλιόμετρα και ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο Στέλιος Βάσκος θα παλέψει για μια ακόμη φορά με τις αντοχές τους πραγματοποιώντας ένα μεγάλο ταξίδι. Κατά το ταξίδι του ο υπεραθλητής θα διέλθει και από την Φαρκαδόνα.

Ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ Στέλιος Βάσκος κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής, ο άνθρωπος που μετέδωσε την ποδηλατική φλόγα στην Τρικαλινή κοινωνία, είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη νέα του υπερπροσπάθεια. Θα επιχειρήσει να διανύσει με το ποδήλατο μία απίστευτη απόσταση, να κάνει το γύρο της Ευρώπης.

Περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, 25 συνεχείς μέρες, με αμείλικτο αντίπαλο το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες…

Στόχος του να μεταφέρει ένα κοινωνικό μήνυμα, στηρίζοντας τον τρικαλινό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ».

Ο ίδιος βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση, όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων και η ψυχολογία του είναι ανεβασμένη.

Η εκκίνηση του υπεραθλητή έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 9 το βράδυ. Το ταξίδι θα διαρκέσει σχεδόν 1 μήνα με την επιστροφή του να γίνεται στις 5 Ιουλίου.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει είναι η εξής: Δημαρχείο Τρικάλων – οδός Γαριβάλδη – Μιαούλη – Τσιτσάνη – Λαρίσης – Μεγαλοχώρι – Φαρκαδόνα – Λάρισα – οδός Ιωαννίνων –Αγνώστου Στρατιώτη – Λαγού – νέα περιφερειακή – παλιά εθνική οδός – Τέμπη – Κατερίνη – Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας.

Θα συνεχίσει τη διαδρομή ως ακολούθως: Βουλγαρία – Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Ολλανδία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα επιστροφή από Κρυσταλοπηγή-Καστοριά-Σιάτιστα-Γρεβενά-Καλαμπάκα- οδός Καλαμπάκας-Τρίκαλα-οδός Στρ. Σαράφη-Αγ. Νικόλαος-κεντρική πλατεία-Τσιτσάνη-Διονυσίου-Ιακωβάκη-γέφυρα Γκίκα-φανάρια Αγ. Κωνσταντίνου-Καποδιστρίου-τερματισμός στο Δημαρχείο Τρικάλων.