Αδύνατη η προσέλευση των κτηνοτρόφων στα ορεινά ποιμνιοστάσια

Με χίλιες δυο δυσκολίες προσεγγίζουν τις σταβλικές τους εγκαταστάσεις οι κτηνοτρόφοι στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας. Το ύψος του χιονιού σε ορεινές περιοχές όπου βρίσκονται κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αγγίζει έως και τους 50 πόντους, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην προσέλευση των κτηνοτρόφων στους στάβλους.
Αν και οι κτηνοτρόφοι διαθέτουν στην πλειονότητά τους βαρέα οχήματα, δυστυχώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τους στάβλους, καθώς το ύψος το χιονιού είναι μεγάλο με συνέπεια τα αυτοκίνητα εξαιτίας της ανηφορικότητας των σημείων να μην μπορούν να κινηθούν και σε πολλά από αυτά να κολλούν ή να εκτρέπονται. Σε άλλες περιπτώσεις δεν μπορούν να αντιληφθούν καν την χάραξη του δρόμου, μιας και το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα.
Το τελευταίο διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης πολλά ζώα παραμένουν χωρίς νερό και τροφή, καθώς η προσέγγιση των κτηνοτρόφων ακόμη και με πεζοπορία είναι αδύνατη.
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την άμεση επέμβαση των αρμόδιων Αρχών Περιφέρειας και Δήμου για να ανοίξουν οι αγροτοκτηνοτροφικοί δρόμοι και να είναι προσβάσιμοι στους κτηνοτρόφους.
Μέχρι στιγμής πάντως οι περιπτώσεις κτηνοτρόφων που αδυνατούν να προσεγγίσουν τις μονάδες τους είναι πολλές και σε όλο το φάσμα του Δήμου.