Αφιέρωμα στην πορεία του Γριζάνου στους αιώνες

Κοινή εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν Δήμος Φαρκαδόνας, τοπική κοινότητα Γριζάνου και Μορφωτικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος Γριζάνου «Ο ΒΛΥΖΑΣ»

Γνωστές και άγνωστες πτυχές του δημοτικού διαμερίσματος Γριζάνου του Δήμου Φαρκαδόνας θα έρθουν στην επιφάνεια στη διάρκεια της εκδήλωσης που θα διοργανωθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στην πλατεία του χωριού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Φαρκαδόνας, την τοπική κοινότητα Γριζάνου και το Μορφωτικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Γριζάνου «Ο ΒΛΥΖΑΣ». Θέμα της διοργάνωσης «Το Γριζάνο στο ιστορικό χρόνο και στο κοινωνικό χώρο».

Οι ομιλητές θα ταξιδέψουν το κοινό στην Ιστορία του χωριού και της γύρω περιοχής, θα παρουσιάσουν μια λαογραφική διαδρομή στα ήθη και έθιμα του χωριού με αφηγήσεις και χορευτικούς ρυθμούς και χορούς.

Ο Δήμος θα παρουσιάσει τη μελέτη που έχει ήδη ετοιμάσει για την αναμόρφωση του «βυζαντινού κάστρου», τη διαδρομή, τα μονοπάτια και τις κτηριακές παρεμβάσεις.

Στη διάρκεια της ημερίδας και μεταξύ των παρουσιάσεων και των εισηγήσεων, τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού θα παρουσιάζουν χορούς σχετικούς με τις παρουσιάσεις και τα έθιμα του χωριού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρκαδόνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.