Με μεγάλη επιτυχία το 9ο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης στα Τρίκαλα

Άφησαν τις αλάνες και ανέβηκαν στην παλαίστρα

Με κυρίαρχο μήνυμα «Από την αλάνα στην Παλαίστρα» διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στα Τρίκαλα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου το 9ο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης.

Το τουρνουά διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πάλης, τον ΑΠΣ Τρίκαλα και το Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα.

Στην 9η διοργάνωση συμμετείχαν παιδιά του νηπιαγωγείου, του δημοτικού σχολείου και Α΄ γυμνασίου από τα Τρίκαλα αλλά και από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας.

Οι κανόνες διεξαγωγής ήταν ιδιαίτερα απλοί, αυτό ήταν εξάλλου και το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής των παιδιών, που έπραξαν εκείνο που ανέφερε το σύνθημα… εγκατέλειψαν για λίγες ώρες την αλάνα και ανέβηκαν στην παλαίστρα να αγωνιστούν, μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα, του «ευ αγωνίζεσθαι».

Σκοπός της διοργάνωσης η μετάδοση της αθλητικής ιδέας στις μικρές ηλικίες, η ανάδειξη του αθλήματος της Πάλης και η προαγωγή του Αθλητισμού, ως ιδέας εκγύμνασης του σώματος και της σωστής υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι πρωταγωνιστές του 9ου Τουρνουά Πάλης, τα παιδιά, όλων των ηλικιών, αν και πολλά από αυτά αρχάρια, ανέδειξαν το ταλέντο τους και την αγάπη για το άθλημα, με το οποίο ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν μελλοντικά να ασχολούνται.

Το 9ο Τουρνουά ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με τις απονομές μεταλλίων και αναμνηστικών στους συμμετέχοντες.

Το τουρνουά το οποίο έχει γίνει θεσμός στα Τρίκαλα, παρακολούθησαν από κοντά ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Ντίνος Μπάρδας. η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κα Ντίνα Δήμα, άνθρωποι του αθλητισμού και πλήθος κόσμου.