Αυξάνονται οι οικονομικές υποχρεώσεις των αγροτών

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να πληρώσουν διπλό λογαριασμό, από  τη μία τις τρέχουσες εισφορές του Αυγούστου και από την άλλη την εισφορά του β΄ εξαμήνου για το 2016 μέχρι το Νοέμβριο

Άρχισαν ήδη να αγχώνονται και οι αγρότες του νομού Τρικάλων καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να πληρώσουν διπλό λογαριασμό, από  τη μία τις τρέχουσες εισφορές του Αυγούστου και από την άλλη την εισφορά του β΄ εξαμήνου για το 2016.

Ειδικότερα, προθεσμία, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, έχουν οι αγρότες προκειμένου να εξοφλήσουν τις εισφορές Αυγούστου στον ΕΦΚΑ, μετά την ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων πληρωμής στην ηλεκτρονική υπηρεσία του Οργανισμού. Όμως, εκτός από τις τρέχουσες μηνιαίες εισφορές του 2017, οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν έως τον Νοέμβριο που λήγει η προθεσμία, την εισφορά του β’ εξαμήνου του 2016.

Πρόκειται για ποσά που κυμαίνονται, στην πλειονότητά τους, από 600 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την ασφαλιστική κλίμακα του ασφαλισμένου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου και δόθηκε παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που δημιουργήθηκαν από τα μαζικά ειδοποιητήρια που έφτασαν στους αγρότες, όμως νέα παράταση όπως εκτιμούν οι ίδιοι οι παραγωγοί δεν φαίνεται ότι είναι εφικτή.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, οι εισφορές Αυγούστου 2017 των αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματικών, έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).