Αυξάνονται καθημερινά οι επιθέσεις σε ζώα από αγέλες λύκων στα χωριά της Φαρκαδόνας

Με οικονομική καταστροφή απειλούνται οι κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και το ζωικό κεφάλαιο από τα άγρια ζώα

Σαν να μην έφταναν τα πολλά για τους ιδίους προβλήματα, έρχονται να προστεθούν κι άλλα για τους κτηνοτρόφους της Φαρκαδόνας. Προβλήματα που σχετίζονται με τις επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους, προκαλώντας οικονομικό αφανισμό.

Καθημερινά οι επιθέσεις που δέχονται τα κοπάδια, από τα άγρια ζώα, είναι πολλές, με τους αγρότες να εκφράζουν την απελπισία τους καθώς δεν μπορούν να προστατεύσουν το βιός τους. Ακόμη και τα σκυλιά που έχουν στα κοπάδιά τους δεν μπορούν να προστατεύσουν τα αιγοπρόβατα από τις αγέλες λύκων που κάνουν την εμφάνισή τους τόσο τις βραδινές όσο και τις πρωινές ώρες.

Τα περιστατικά το τελευταίο διάστημα είναι πολλά. Εμφανίστηκαν αρχικά στις περιοχές του Πετρωτού της Οιχαλίας και του Πετρόπορου και καθημερινά επεκτείνονται σε όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας. Η φωτογραφία του κατασπαραγμένου ζώου που κοινοποίησε στο KriniTrikalon.gr κτηνοτρόφος της περιοχής μας είναι χαρακτηριστική, περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος και της καταστροφής.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας πλέον ζητούν τη στήριξη και την συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, μιας και όπως υποστηρίζουν, αν δεν ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες θα καταστραφούν οικονομικά.