Αυξάνονται και πληθύνονται τα αδέσποτα στα χωριά της Φαρκαδόνας

Αγέλες σκύλων εμφανίζονται σε δρόμους εντός και εκτός χωριών προκαλώντας το φόβο πεζών και ελλοχεύοντας κίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς

Αυξάνονται και πληθύνονται τα αδέσποτα στα χωριά της Φαρκαδόνας προκαλώντας το φόβο στους κατοίκους όλων των ηλικιών. Η κατάσταση σε ορισμένους οικισμούς της Φαρκαδόνας, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει, καθώς ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι δρόμοι χωριών της Φαρκαδόνας όπου κατακλύζονται στην κυριολεξία από αγέλες σκύλων, κεντρικά και απόκεντρα.

Πολλοί κάτοικοι εκφράζουν τους φόβους τους καθώς οι επιθέσεις σκύλων σε πεζούς και κυρίως σε μικρά παιδιά είναι πολλές. Επιθέσεις ωστόσο σημειώνονται και σε οχήματα, αυτοκίνητα και δίκυκλα, που βρίσκονται σε κίνηση, ξαφνιάζοντας τους οδηγούς, ελλοχεύοντας ο κίνδυνος ατυχήματος.

Πλέον οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση του Δήμου αλλά και των συναρμόδιων Υπηρεσιών προκειμένου να υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος με την συλλογή και συγκέντρωση των αδέσποτων σ’ ένα σημείο είτε σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος ή σε κάποιο άλλο σημείο όπου φιλοξενούνται αδέσποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ζήτημα των αδέσποτων ο Δήμος Φαρκαδόνας είχε ασχοληθεί ενεργά με το θέμα. Μάλιστα κατά το παρελθόν είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το εν λόγω ζήτημα, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Ωστόσο το φαινόμενο δεν εξαλείφεται, αντιθέτως θα έλεγε κανείς πως αυξάνεται. Κατά καιρούς σε χωριά της Φαρκαδόνας σημειώθηκαν επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί ή να τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.