Αυξημένη η συμμετοχή στον «Θαλή»

Στον 78ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό από το νομό Τρικάλων συμμετείχαν 257 μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Σημαντική απήχηση συνάντησε για μια ακόμη χρονιά ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία με την επωνυμία «ΘΑΛΗΣ».

Ο 78ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και στο νομό Τρικάλων υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο νομό μας συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της EME.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Όπως και τα προηγούμενα δυο χρόνια, έτσι και φέτος λειτούργησαν τρία εξεταστικά κέντρα στο 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων, το γενικό λύκειο Καλαμπάκας και το γενικό λύκειο Φαρκαδόνας. Συνολικά συμμετείχαν 257 μαθητές γυμνασίων και λυκείων ενώ την διαδικασία στήριξαν 30 μαθηματικοί των Τρικάλων.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να απαντήσει σε 4 ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη του. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά πέρα από την καθημερινή σχολική διαδικασία.

Οι μαθητές που θα διακριθούν να κλιθούν να συμμετάσχουν στο επόμενο διαγωνισμό ‘Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ’ στις 20-01-2018 και οι διακριθέντες στον διαγωνισμό ‘Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ’ στις 03-03-2018 προκειμένου να επιλεγεί μέσω του προκριματικού διαγωνισμού η Εθνική Ομάδα που θα λάβει μέρος στην 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία Μάιος 2018) στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018) και στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία Ιούλιος 2018).