Αγάπη για την Τέχνη και αστείρευτο ταλέντο

Η Εφηβική Θεατρική Ομάδα «ΟΝΑΡ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου παρουσίασε την παράσταση «Μαμά μη ξένα πεθάνεις Παρασκευή

Όταν η αγάπη για την Τέχνη συναντά την διάθεση και το ταλέντο πραγματικά τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από άριστα. Και αποδείχτηκε για τρίτη συνεχή χρονιά περίτρανα, όταν μια παρέα εφήβων, με αστείρευτο ταλέντο, αγάπη για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, μεγαλούργησε επί σκηνής, χαρίζοντας άφθονο γέλιο, και διασκέδαση.

Ο λόγος φυσικά για την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου «ΟΝΑΡ» που παρουσίασε μετά από σκληρή προετοιμασία τη θεατρική παράσταση «Μαμά μην ξανά πεθάνεις Παρασκευής». Μια διασκευασμένη παράσταση από την υπεύθυνη της ομάδας Χαρά Γκιμίση.

Οι προβολείς άναψαν και φώτισαν τη σκηνή σε μια όμορφη καλοκαιρινή νύχτα. Φώτισε τα πρόσωπα των 10 εφήβων 9 κοριτσιών και 1 αγοριού (σε ρόλο του κομπάρσου).  Τα 9 κορίτσια  Δέσποινα Δόλγυρα, Νικολέτα Ζώτου, Έφη Ρόσσιου, Αλεξάνδρα Νάνη, Μαρία Νικατσιού, Λυδία Μπέη, Ελένη Τέλιου, Φιλιώ Κύρκου, Βούλα Εμπρεζιόγλου, Ειρήνη Νικατσιού και το ένα αγόρι ο Γιώργος Κουτσιούλης, αγκάλιασαν τους ρόλους σαν επαγγελματίες ηθοποιοί. Χωρίς άγχος και τρακ και με τον αέρα της νιότης, το σανίδι ζωντάνεψε από το μεράκι για την Τέχνη των 10 παιδιών. Των 10 παιδιών που σύμφωνα με το έργο βρέθηκαν ή κατοικούσαν στους Γαργαλιανους (ένα μικρό χωριό κάπου κοντά στην Τρίπολη). Όλοι τους συμμετείχαν σε μια κηδεία η οποία γίνεται σ’ αυτό το «περίεργο» σπίτι με τους ιδιαίτερους ανθρώπους και τα καλά κρυμμένα μυστικά. Η «μαμά» σημαντικό πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Η οικονόμος χρόνια να φροντίζει το σπίτι και τώρα όλα τα «της κηδείας». Οι κόρες άκρως αντίθετοι χαρακτήρες μεταξύ τους έρχονται να τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία, η καθεμία με το δικό της τρόπο….

Τα παραπάνω διαδραματίστηκαν επί σκηνής στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Ζάρκου, αποσπώντας το χειροκρότημα των θεατών.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θανάση Τσαγγαρά για τις πανέμορφες  φωτογραφίες και το βίντεο