Οι άγγελοι και οι άγιες μορφές κατέβηκαν στο δημοτικό σχολείο του Ζάρκου

Μια εξαιρετικά όμορφη γιορτή διοργάνωσαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζάρκου στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Νωρίς το πρωί οι μαθητές βρισκόταν στις θέσεις τους ενώ λίγο αργότερα άρχισαν να καταφθάνουν οι επισκέπτες τους.

Και η μικρή γιορτούλα των παιδιών ξεκίνησε. Ξεκίνησε για να θυμίσει στα παιδιά και στους μεγαλύτερους τη Γέννηση του Χριστού μας, που θα γιορταστεί σε λίγες ώρες στις εκκλησίες του Ζάρκου και των υπολοίπων χωριών. Ξεκίνησε για να μεταφέρει την αγάπη, την ελπίδα, την κατανόηση, τη στήριξη που πρέπει να δείχνουν μικροί και μεγάλοι στο συνάνθρωπο, ειδικά τις στιγμές που υποφέρει.

Οι άγγελοι δεν άργησαν να φανούν στην αίθουσα που διοργανωνόταν η γιορτή. Πήραν θέσεις μεταφέροντας το άγγελμα της Θείας Γέννησης. Δίπλα τους η Παναγία, ο Ιωσήφ, οι μάγοι που έδιναν μια διαφορετική νότα στο γιορτινό σκηνικό. Συναισθήματα χαρμολύπης μετέφεραν και τα ποιήματα των παιδιών που με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και την αθωότητα που τα διακρίνει ήρθαν να μαγέψουν το κοινό. Τα τραγούδια ήταν αυτά που έδωσαν την εναλλαγή στην ατμόσφαιρα, κάνοντας τους πάντες να χειροκροτήσουν την προσπάθεια και το ταλέντο των μαθητών.

Τις ευχές προς τα παιδιά, τους δασκάλους και τους συγχωριανούς του έδωσε ο πρόεδρος του χωριού κ. Ιωάννης Βούλγαρης. Ο πρόεδρος ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και λιγότερα προβλήματα την επόμενη χρονιά που θα κάνουν τον κόσμο να αισθανθεί διαφορετικά μακριά από άγχη που τον βασανίζουν χρόνια τώρα.