Αγιάστηκαν για 3η χρονιά τα νερά του Πηνειού στη Φαρκαδόνα.

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις  του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα…»,

αναφώνησε ο ιερέας της Φαρκαδόνας στον κεντρικό ενοριακό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι πιστοί άρχισαν να προσέρχονται στο Ναό για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια.

Για Τρίτη χρονιά μετά το πέρας της Λειτουργίας στο Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στη γέφυρα του Πηνειού, στα όρια της έδρας του Δήμου και του δ.δ. Κεραμιδίου για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ο Αγιασμός των υδάτων τελέστηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ποταμό Πηνειό παρουσία εκπροσώπων του δήμου, φορέων της περιοχής και πλήθος πιστών. Ήταν η Τρίτη φορά που έγινε η ανάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Πηνειό της Φαρκαδόνας, ένα  έθιμο το οποίο τείνει να καθιερωθεί πλέον στην ενορία του κεντρικού διαμερίσματος του Δήμου.

Μετά το πέρας της τελετής, οι εκπρόσωποι του δήμου κι ο εφημέριος Φαρκαδόνας π. Αθανάσιος Κούτσιας, ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία και δύναμη.

Φωτογραφίες: Βέρα Γαλατσίδη