Αγιάστηκαν και φέτος τα νερά του Πηνειού ποταμού στη Φαρκαδόνα

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις  του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα…»,

αναφώνησε ο ιερέας της Φαρκαδόνας στον κεντρικό ενοριακό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι πιστοί άρχισαν να προσέρχονται στο Ναό για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια.

Για ακόμη μια χρονιά μετά το πέρας της Λειτουργίας στο Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στη γέφυρα του Πηνειού, στα όρια της έδρας του Δήμου και του δ.δ. Κεραμιδίου για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ο Αγιασμός των υδάτων τελέστηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ποταμό Πηνειό παρουσία φορέων της περιοχής και πλήθος πιστών. Ήταν η πέμπτη φορά που έγινε η ανάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Πηνειό της Φαρκαδόνας, ένα  έθιμο το οποίο κα;θιερώθηκε πλέον στην ενορία του κεντρικού διαμερίσματος του Δήμου.
Μετά το πέρας της τελετής,  ο εφημέριος Φαρκαδόνας π. Αθανάσιος Κούτσιας, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία και δύναμη.

Ευχαριστούμε θερμά για το όμορφο  φωτογραφικό υλικό και το βίντεο την κα Βέρα Γαλατσίδη αλλά και τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο