Άγνωστοι «χτύπησαν» σε Πηνειάδα και Ζάρκο, αρχικά στην εκκλησία και μετέπειτα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ

Για δεύτερη συνεχή φορά και σε διάστημα μόλις λίγων μηνών ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηνειάδας έγινε στόχος διαρρηκτών.
Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του μικρού χωριού του Δήμου Φαρκαδόνας ήρθαν να αναστατωθούν μόλις αντιλαμβανόταν την βεβήλωση του «σπιτιού της Παναγίας» που κοσμεί το χωριό και αποτελεί σημείο προσευχής, περισυλλογής και κατάθεσης των αιτημάτων και των ελπίδων της τοπικής κοινωνίας.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός είχε γίνει στόχος διαρρηκτών στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν άγνωστοι είχαν εισέλθει αφαιρώντας χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με κατοίκους, 4 άγνωστοι έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες προσέγγισαν το χώρο της εκκλησίας και παραβίασαν παράθυρο. Οι άγνωστοι κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Ναού, παραβιάζοντας το παγκάρι που περιείχε μικροποσό, το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν ξεπερνούσε τα 10 ευρώ. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους που ειδοποίησαν τον πρόεδρο του χωριού κ. Χρήστο Γιαννακό, που κατέφτασε στο σημείο χωρίς ωστόσο να καταφέρει μαζί με συγχωριανούς του να ακινητοποιήσει τους δράστες που φέρεται από το σωματότυπο τους να ήταν νεαρής ηλικίας. Οι δράστες είχαν αποχωρήσει με ένα ΙΧ αυτοκίνητο, σκούρου χρώματος. Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αστυνομία από τον πρόεδρο.
Λίγο αργότερα ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε στο όμορο χωριό εκείνο του Ζάρκου. Άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα του Πρακτορείου ΟΠΑΠ που λειτουργεί στην περιοχή, με υπεύθυνο τον κ. Κώστα Δαυλή. Αν και οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του, έφυγαν άπραγοι καθώς στο κατάστημα το ταμείο υπήρξε άδειο, με αποτέλεσμα να περιοριστούν μονάχα σε υλικές ζημιές.
Συμφώνα με εκτιμήσεις κατοίκων, εικάζεται οι δράστες των δυο περιστατικών να ήταν οι ίδιοι.