Αγωγές καταθέτουν εκπαιδευτικοί των Τρικάλων διεκδικώντας τα αναδρομικά

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί έρχονται καθημερινά σε επαφή με δικηγόρους για την κατάθεση αγωγών και την εκκίνηση των διαδικασιών που θα ανοίξουν το δρόμο για την καταβολή των αναδρομικών που καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια  

Το δρόμο που ακολουθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί της χώρας, ακολουθούν κι εκείνοι των Τρικάλων, διεκδικώντας τα αναδρομικά από δώρα παρελθόντων ετών και επιδόματα αδειών.

Το τελευταίο διάστημα δικηγόροι από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, όπως και των Τρικάλων, έρχονται σε επικοινωνία με τους Τρικαλινούς εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές και τους ενημερώνουν σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να διεξάγουν  προκειμένου να καταθέσουν ομαδικά ή μεμονωμένα αγωγές κατά του Δημοσίου προκειμένου να διεκδικήσουν τα αναδρομικά από δώρα και επιδόματα αδείας, καθώς η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε πολιτική απόφαση, ώστε να καταβληθούν, όπως συνέβη στους ένστολους. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια κατάσταση… απέραντου δικαστηρίου, καθώς εκτός από τους εκπαιδευτικούς και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι καταθέτουν αγωγές.

Στις νέες εξελίξεις που διαμορφώνονται και σε τοπικό επίπεδο αναφέρθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕΤ κ. Νίκος Πασχάλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα η πλειονότητα των εκπαιδευτικών επισκέπτονται δικηγορικά γραφεία της περιοχής μας αλλά και άλλων περιοχών καταθέτοντας αγωγές μεμονωμένα ή ατομικά αγωγές κατά του δημοσίου.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν αναδρομικά για τα δώρα και το επίδομα αδείας της τελευταίας εξαετίας, δηλαδή από το 2013 έως το 2018. Τα αναδρομικά για κάθε χρόνο είναι 1.000 ευρώ, που σημαίνει πως ο κάθε δημόσιος υπάλληλος διεκδικεί 6.000 ευρώ». Αναφερόμενος στα σχολεία των Τρικάλων ανέφερε ότι «αυτή την περίοδο επικρατεί μεγάλη κινητικότητα και οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν ομαδικές αγωγές για να έχουν και λιγότερο οικονομικό κόστος.», τόνισε ο κ. Πασχάλης.