Αγωνιστικό μήνυμα έστειλαν οι αγρότες του μπλόκου της αερογέφυρας Κλοκοτού στο συλλαλητήριο του Κιλελέρ

a1

Για σαράντα περίπου ημέρες οι αγρότες από χωριά της Δημοτικής Ενότητας Οιχαλίας βρισκόταν στις επάλξεις του αγώνα, συμμετέχοντας με τον τρόπο τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων.

Για σαράντα περίπου ημέρες οι αγρότες της Δημοτικές Ενότητας Οιχαλίας είχαν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην αερογέφυρα του Κλοκοτού, δίνοντας και οι ίδιοι με τη σειρά τους το δικό τους αγώνα ενάντια στις επιβαλλόμενες πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τα χωριά και τα χωράφια τους.

Οι αγρότες, χθες Κυριακή, αποχώρησαν από το σημείο που βρίσκονταν για σαράντα μερόνυχτα στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν από τα μεγάλα μπλόκα που είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία της χώρας.

Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση οι αγρότες του Κλοκοτού, των Γεωργανάδων κι άλλων χωριών που συμμετείχαν στο τοπικό μπλόκο μετέβησαν στο Κιλελέρ της Λάρισας λαμβάνοντας μέρος στο συλλαλητήριο της επετείου εξέγερσης των αγροτών.

Αγωνιστικά και μαχητικά οι αγρότες των προαναφερόμενων χωριών, υπεραμύνθηκαν της συνέχειας των αγώνων σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων οι αγρότες έλαβαν μέρος σε τοπικές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις με σημαντικότερη των συμμετοχών εκείνη στο συλλαλητήριο της Αθήνας.