Αγωνιστής της Πίστης και της ζωής

Ο ιερέας της κάθε ενορίας μας είναι πατέρας, με την πνευματική έννοια, όλων των ενοριτών.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ιερέα της Νομής, π. Απόστολο Γιαννουλά, ο οποίος έρχεται να αγκαλιάσει και να καθοδηγήσει πνευματικά και στοργικά, όλους τους κατοίκους του χωριού χωρίς να ξεχωρίζει κανένα από τα δικά του σαρκικά παιδιά που τον αξίωσε ο Θεός να αποκτήσει.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται χρόνια τώρα από το σύνολο των πιστών της Νομής, που βλέπουν στο πρόσωπό του, τον πατέρα, τον υποστηρικτή στις δύσκολες στιγμές, τον άνθρωπο γενικά που χαίρεται στις χαρές τους και λυπάται στις λύπες, σπεύδοντας να αποδώσει παρηγοριά προσευχόμενος στον Ύψιστο.

Είναι ο παπάς -αγωνιστής της πίστης και της ζωής, που αγωνίζεται για να υπερβαίνει τα εμπόδια και τις ανθρώπινες ελλείψεις, στο οποίο η Θεία Χάρη αναπλήρωσε πλουσία τα ελλείποντα, αναδεικνύοντάς τον άριστο οικογενειάρχη, τίμιο κοινωνικό εργάτη και συνάμα ιεροπρεπή των Μυστηρίων του Κυρίου Λειτουργό και κτήτορα Θυσιαστηρίων πολλών, εκ των οποίων η αναίμακτος τελεσιουργείται Θυσία και διάπυρες προς τον Κύριο υπέρ του κόσμου αναπέμπονται δεήσεις και προσευχές.

Ο ίδιος τρέφεται από την Αγάπη του κόσμου, συνεχίζει αδιάλειπτα να προσεύχεται στην Αγία Παρασκευή, που σκεπάζει υπό την σκέπη της το χωριό να χαρίζει υγεία και ευτυχία στο ποίμνίο του.

Καλεί τους κατοίκους να συνεχίσουν θερμά να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο Θεό, και να τον δοξάζουν στις καλές και στις δυσάρεστες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας.

Καθώς ο Κύριος μας είναι η Αρχή και Τέλος και στις δύσκολες στιγμές που ζούμε,  είναι η μόνη μας παρηγοριά για να ξεπερνούμε όλα  τα εμπόδια, όπως αναφέρει και ο ίδιος .