Άγριες κόντρες στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας με φόντο το αγροτικό!

Οι εντάσεις που προέκυψαν με το «καλησπέρα» της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας έδιναν το στίγμα για το τι ακριβώς θα ακολουθούσε στην συνέχεια.

Εξάλλου οι κόντρες στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο αποτελούν κάτι το γνώριμο και συνηθισμένο χρόνια τώρα, από τις εκάστοτε δημοτικές Αρχές.

Κι αν το 2014 με την λήξη της θητείας της προηγούμενης Αρχής, όλοι πίστευαν ότι το τοπίο θα άλλαζε προς το καλύτερο, αυτό άλλωστε υποστηριζόταν τότε από τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, δυστυχώς δεν συνέβη αυτό που προαγγελλόταν. Αντιθέτως η εικόνα παραμένει ίδια και πολλές φορές απαράλλακτη.

Με το «καλησπέρα» λοιπόν της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Αποστόλης Θωμόπουλος έθεσε αίτημα για τη ναύλωση λεωφορείου από το Δήμο που θα μεταφέρει τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής στην Αθήνα για την συμμετοχή τους στο πανελλαδικό, αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 14 Φλεβάρη η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Ο κ. Θωμόπουλος ζήτησε την κάλυψη των εξόδων για την μεταφορά των αγροτών από το Δήμο. Ωστόσο το αίτημα ήρθε να προκαλέσει εντάσεις, τη στιγμή που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Καραμάνος ισχυρίστηκε ότι «εμείς ως δημοτικό συμβούλιο παίρνουμε την απόφαση, αλλά δεν γνωρίζουμε αν την εγκρίνει η Υπηρεσία».

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν άμεσα την αντίδραση του κ. Θωμόπουλου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «όλοι οι Δήμοι θα βάλουν λεωφορεία για την μεταφορά των αγροτών, στο Δήμο Φαρκαδόνας, γιατί να κολλήσει η διαδικασία». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την τοποθέτηση στεγάστρων στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας που τοποθετήθηκε με έξοδα του Δήμου Τρικκαίων, όπως είπε, μετά το αίτημα που κατέθεσαν αγρότες και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ ο Δήμος Φαρκαδόνας, αν και κατατέθηκε αίτημα δεν το έκανε αποδεκτό.

Ο έντονος διάλογος έδινε και έπαιρνε για πολύ ώρα. Η απάντηση ήρθε από τον κ. Καραμάνο.

«Αν υπάρχει κωδικός θα πληρωθεί. Αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι είσαι αχάριστος γιατί ακόμη πριν βγεις στο δρόμο, ο Δήμος Φαρκαδόνας, είχε εκδώσει κείμενο συμπαράστασης», είπε ο κ. Καραμάνος.

«Εμείς ως Δήμος συμπαραστεκόμαστε και συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε τους αγρότες. Είτε με το κείμενα, είτε με πράξεις, είτε με την παρουσία μας. Εγώ ήμουν στο συλλαλητήριο της Λάρισας την περασμένη εβδομάδα, εσένα κ. Θωμόπουλε δεν σε είδα», ανέφερε ο κ. Μεριβάκης.

Το θέμα ήρθε να συνεχιστεί λίγο αργότερα σε έτερο θέμα, όταν ο κ. Θωμόπουλος κατά την συζήτηση του αποχιονισμού και της ρίψης άλατος στην διάρκεια της κακοκαιρίας ζητούσε να ενημερωθεί πως γινόταν η ρίψη αλατιού στο δρόμο, έχοντας την πληροφόρηση ότι γινόταν όχι με αλατιέρες αλλά με άλλα αγροτικά μηχανήματα.

Ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης έντονα εκνευρισμένος και απευθυνόμενος στο κ. Θωμόπουλο ανέφερε: «Το αλάτι ριχνόταν με κάθε μέσο και τρόπο ακόμη και με τα χέρια όπου απαιτούνται, όπως εσύ τρως με τα χέρια τα σουβλάκια και τα κρέατα τα τελευταία βράδια».

Η φράση με τα σουβλάκια εξόργισε τον κ. Θωμόπουλο, φωνάζοντας κατά την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης ότι «οι αγρότες αγωνίζονται για την επιβίωση τους και δεν τρώνε σουβλάκια τα βράδια».

Το αίτημα της ναύλωσης λεωφορείου ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα.