Άγρυπνοι φρουροί της ζωής και της περιουσίας

Αγιασμός και πίτα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Οιχαλίας του Δήμου Φαρκαδόνας

Με την ευχή η χρονιά που διανύουμε να φέρει όσο το δυνατό λιγότερα, σε σχέση με πέρυσι, δυσάρεστα συμβάντα, κόπηκε το πρωί της Τετάρτης η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η εκδήλωση διεξήχθη στα γραφεία της Κλιμακίου, παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Αντώνιου Σπανός, του προϊσταμένου κ. Γρηγορίου Μητράκου, του αναπληρωτή προϊσταμένου κ. Απόστολου Παπασίμου, του αξιωματικού Υπηρεσίας κ. Σωτήριου Νάστα, του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, εκπροσώπου του Α.Τ. Φαρκαδόνας κ. Κώστα Παππά και των υπαλλήλων.

Ταυτόχρονα, τελέστηκε και ο Αγιασμός των εγκαταστάσεων του Κλιμακίου, που αποτελούσε αίτημα της διεύθυνσης και των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτό.

Τις ευχές προς τους εργαζόμενους του Κλιμακίου απηύθυνε ο διοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας κ. Αντώνιος Σπανός. Ο διοικητής μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί για την περιοχή της Φαρκαδόνας το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το οποίο συμβάλει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας των δημοτών.

Παράλληλα ευχήθηκε προς όλους να έχουν συνεχώς υγεία ψυχής και σώματος για να μπορούν απρόσκοπτα να επιτελούν τα πολυεύθυνα καθήκοντά τους.

Υγεία, δύναμη και κουράγιο ώστε να συνεχίζουν με ιδιαίτερο ζήλο την αποστολή τους, στο κοινωφελές και δύσκολο έργο που επιτελούν για την κοινωνία και τους πολίτες, όταν αυτοί βρίσκονται σε δοκιμασίες ήταν οι ευχές του δημάρχου Φαρκαδόνας, προς τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας.

Ο κ. Μεριβάκης δεν παρέλειψε να σταθεί στη συνεργασία που αναπτύσσει ο Δήμος με την Υπηρεσία, μη παραλείποντας να επισημάνει ότι με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου ο τοπικός ΟΤΑ θα βρίσκεται καθόλα έτοιμος και περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά για να αντιμετωπίσει ζητήματα που θα σχετίζονται με αυτή.

Υγεία και ησυχία στην περιοχή ευχήθηκαν ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου  κος Γρηγόριος Μητράκος και ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Φαρκαδόνας κος Κώστας Παππάς.

Τυχερός της χρονιάς αναδείχτηκε ο αρχιοδηγός της Υπηρεσίας Ευστάθιος Τυφαρίκης, ο οποίος πέτυχε το φλουρί της πίτας που αντιστοιχούσε σε μία εικόνα της Παναγίας.