Αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν τη βαρβαρότητα των μνημονίων

Σύσκεψη διοργάνωσε το ΚΚΕ στα Τρίκαλα παρουσία του βουλευτή και μέλους του αγροτικού τμήματος του κόμματος κ. Νίκο Μωραΐτη

Με εκδηλώσεις, εξορμήσεις και περιοδείες συνεχίζεται η πολύμορφη, πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ, με σύνθημα: «Δεν υπάρχει «δίκαιη» ανάπτυξη σ’ ένα άδικο σύστημα. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία για την εξουσία».

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΚΚΕ για την ανάδειξη των ζητημάτων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα και της προβολής της πρότασης του κόμματος η ΤΕ Τρικάλων διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου σύσκεψη με τη συμμετοχή του βουλευτή και μέλους του αγροτικού τμήματος του κόμματος κ. Νίκο Μωραΐτη. Στη σύσκεψη παράλληλα συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, που είχαν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις του περασμένου Γενάρη, κατά την διάρκεια των αγροτικών μπλόκων της Λάρισας.

Λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης, ο βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας ΚΚΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία στάθηκε στα οξυμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στα Τρίκαλα και τη χώρα ευρύτερα, προβλήματα τα οποία προκύπτουν, όπως ανέφερε, από την πολιτική της συγκυβέρνησης και πλήττουν τους φτωχούς κτηνοτρόφους.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που αγρότες, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι βιώνουν τη βαρβαρότητα των μνημονίων. Η κυβέρνηση με διάφορα τεχνάσματα επιδίδεται σ’ ένα αγώνα απροσανατόλισμου, προκειμένου να ξεγελάσει τον κόσμο που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της. Η χώρα και ο πρωτογενής τομέας έχει τεράστιες δυνατότητες, δυστυχώς όμως ο πλούτος που παράγεται από τα χέρια των εργαζομένων, τον χειρίζεται μια χούφτα πλουτοκρατών», σημείωσε ο κ. Μωραΐτη.

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να σταθεί σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, μεταξύ αυτών αυξημένο κόστος παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές πώλησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, φόρους και χαράτσια.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εφαρμόζει την αντιαγροτική πολιτική των προκατόχων τους, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ είναι συνένοχη για αυτή την τραγική κατάσταση.

Από την μια πέφτουν χαλάζι τα μέτρα, φόροι – χαράτσια – αύξηση του κόστους παραγωγής – και από την άλλη καμία εξασφάλιση στην τιμή – πληρωμή – διακίνηση των προϊόντων που παράγουμε είτε φυτικής είτε ζωικής παραγωγής».

Καταλήγοντας ο βουλευτής κάλεσε αγρότες και κτηνοτρόφους να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και μέσα από την οργάνωση του αγώνα να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην επιβίωση.