«Οι αγρότες να εμπιστευθούν την Ένωση για να αποδώσουν οι κόποι τους»

Οι καλύτερες τιμές και άμεσες πληρωμές στους βαμβακοπαραγωγούς από την Ε.Α.Σ. Τρικάλων δηλώνει ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας

Λίγες μονάχα ημέρες μας χωρίζουν από την συλλογή βαμβακιού από τα χωράφια της Φαρκαδόνας. οι αγρότες της περιοχής μας και του νομού βρίσκονται μία μόλις ανάσα από την συλλεκτική περίοδο η οποία στην πλειονότητα της θα ξεκινήσει στα τέλη του μήνα.

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκίνησε η εκκοκκιστική περίοδος για την Ε.Α.Σ. Τρικάλων και τους παραγωγούς. Τα ενωσιακά εκκοκκιστήρια στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων και στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας ήδη από την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκαν τις πρώτες ποσότητες βαμβακιού οι οποίες καθημερινά αυξάνονται λόγω της καλοκαιρίας που επιτρέπει στους παραγωγούς να προχωρήσουν στη συλλογή του προϊόντος τους.

Οι μέχρι τώρα παραδόσεις βαμβακιού στα ενωσιακά εκκοκκιστήρια συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι στρεμματικές αποδόσεις είναι σαφώς καλύτερες από πέρυσι οι οποίες, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, είχαν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην παραγόμενη ποσότητα όσο και στην ποιότητα. Αντιθέτως, φέτος από τις μέχρι τώρα εκκοκκίσεις, προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα παραχθεί άριστης ποιότητας εκκοκκισμένο βαμβάκι.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας ευχήθηκε καλή χρονιά στους βαμβακοπαραγωγούς και τους κάλεσε να εμπιστευθούν την Ένωση για να  αποδώσουν καρπούς οι κόποι τους.

Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων παραλαμβάνει βαμβάκι στο εκκοκκιστήριο του Μεγαλοχωρίου και του Νέου Μοναστηρίου. Οι πληρωμές θα είναι άμεσες και όπως κάθε χρόνο, ως συνεταιριστική οργάνωση, θα πληρώσει τις καλύτερες τιμές της αγοράς.