Αγρότες του Ζάρκου αναζητούν τρόπους για να περισώσουν τις περιουσίες τους

Τοποθετούν περιμετρικά των δεντροκαλλιεργειών τσίγκους για να αποτρέψουν την επέλαση των αγριόχοιρων

Με διαφόρους τρόπους και μέσα προσπαθούν να προφυλαχτούν οι αγρότες στο Ζάρκο από την επέλαση των αγριογούρουνων σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Στο συγκεκριμένο χωριό τα αγριογούρουνα δεν προκαλούν ζημιές μονάχα στα καλαμπόκια. Ανάλογα μεγάλες είναι οι καταστροφές στις δεντροκαλλιέργειες, βορειανατολικά του χωριού, σε ημιορεινές περιοχές απέναντι από το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Οι αγρότες που καλλιεργούν δενδρώδεις καλλιέργειες με αμύγδαλα και οπωροφόρα φρούτα, δέχτηκαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τις μεγάλες ζημιές από τα αγριογούρουνα. Το τελευταίο διάστημα, απελπισμένοι κι εκείνοι με τη σειρά τους, μπροστά στην αδυναμία της πολιτείας να ενσκήψει στο πρόβλημα, αποφάσισαν να αναζητήσουν μόνοι τους μέτρα και τρόπους προφύλαξης. Να περισώσουν έστω κι ένα μικρό κομμάτι της περιουσίας τους πριν αφανιστούν οικονομικά.

Σε χωράφια της συγκριμένης περιοχής οι αγρότες μαζί με τη συρμάτινη περίφραση έχουν τοποθετήσει τσίγκους περιμετρικά, που θα εμπόδιζαν την είσοδο των αγριογούρουνων. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα, αν τα μέτρα, θα αποδώσουν καρπούς μιας και η δύναμη των αγριογούρουνων είναι μεγάλη. Σε περιπτώσεις που οι «αγέλες» των αγριόχοιρων είναι πεινασμένες κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αν τα συγκεκριμένα μέτρα αποδώσουν και δεν πάει στράφι ο κόπος, πολύ περισσότερο τα έξοδα της αγοράς των τσίγκων.