Είναι κανείς εδώ; Μας ακούει κανείς; Μας βλέπει κανείς (12ον) Καθοδόν προς το χάος με τους λύκους να χαίρονται την αντάρα

Γράφει ο νεοαντιμνημονιακός Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας  

Αυτό δείχνει η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα· τους λύκους που χαίρονται στην αντάρα. Πολλά βλέπουμε, πολλά ακούμε, κάποια φέρνουν ανατριχίλα όπως αυτό που ακούσαμε στην Καρδίτσα ότι θα χυθεί και αίμα και άλλα ακραία για μια Χώρα μικρή, εξαθλιωμένη, εξαρτημένη, διεφθαρμένη και δεμένη πισθάγκωνα στο άρμα της Νέας Τάκης Πραγμάτων!! Περνάμε πλέον σε ατέρμονες και επικίνδυνες συσσωρευμένες καταστάσεις που οδηγούν σε κοινωνικές εκρήξεις μεγάλων μεγεθών. Πολλά αρχίζουν και γίνονται στους δρόμους από τους αγρότες που έχουν οδηγηθεί στην απόγνωση. Η συμμετοχή τους απόλυτα δικαιολογημένη και η αποφασιστικότητά τους, σε πολλές περιπτώσεις, πλαισιώνεται και από επιθετικές διαθέσεις, κάτι που η αργοπορία της συγκυβέρνησης να τους ακούσει και να αποσύρει τα ευρωμέτρα, οδηγεί την οργή των αγροτών και όχι μόνο, στα άκρα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η εξέλιξη αυτής της άκρως επικίνδυνης κατάστασης να έχει ως σύμβολο τη λογική τόσο των εξαγριωμένων αγροτών όσο και από την κωφάλαλη συγκυβέρνηση και την αντιπολίτευση, κυρίως τη ΝΔ, που εκμεταλλεύεται την κατάσταση δεόντως. 

Η αλήθεια είναι πως οποιαδήποτε κυβέρνηση και να ήταν δε θα είχε να κάνει τίποτε το διαφορετικό… ίσως από μια παράταση εβδομάδων ή μηνών. Η επιβολή της «ΕΕ» θα γίνονταν με το βαμβάκι ενώ τώρα γίνεται με τους αγρότες στους δρόμους. Η έξωθεν πολιτική της «ΕΕ» είναι ο αμαρτωλός πατριάρχης που διευθύνει τα εξανδραποδισμένα και επιλεγμένα πρόβατα-υποτακτικούς «πολιτικούς» και στη συνέχεια ακολουθούν και τα υπόλοιπα πρόβατα σε έναν αυτό καθαυτό μονόδρομο: του ευρώ και της «ΕΕ».

Όμως, άνθρωποι, η «ΕΕ» δεν θέλει εθνικές κυβερνήσεις. Δεν θέλει ιστορίες και πολιτισμούς, δεν θέλει γεωργία με αγροτιά, σύνορα, στρατούς. Δεν θέλει εθνικά-δημόσια περιουσιακά στοιχεία, λιμάνια, αερολιμένες, βιομηχανίες μικρές και μεγάλες και άλλα πολλά. Θυμίζουμε πως αυτά ξεκίνησαν με τη σύνδεση της Ελλάδας με την τότε ΕΟΚ από τον τότε μακαρίτη Καραμανλή, τον οποίο οι σημερινοί νεοδημοκράτες θεωρούν «εθνάρχη»…, για να μην αναφέρουμε περισσότερα από την πρώτη οχταετία του, που ο εμφύλιος, οι διακρίσεις, οι ρετσινιές και η φασιστική ρουφιανιά συνεχίζονταν. 

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Σύριζα, ο οποίος με αριστερά τερτίπια χρησιμοποίησε ψέματα και τώρα καλείται να πληρώσει το τίμημα, αλλά το στρωμένο ευρωγίγνεσθαι και το πώς θα αντιμετωπιστεί. Η συγκυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ να πάρει πίσω τα μέτρα, ιδιαίτερα το φορολογικό, ΜΠΟΡΕΙ μειώνοντας το κομματικό κράτος και αυτό που βρήκε και αυτό που συντηρεί και για το ασφαλιστικό, που αποτελεί μέγα πολυδαίδαλο κεφάλαιο, χρειάζεται άλλες πολιτικές που δεν είναι του παρόντος· δε λύνονται αυτή τη στιγμή.

Όταν μια κοινωνία, ένας λαός, όπου επί δεκάδες χρόνια υπολειτουργεί και στέκεται σε σάπιες πατερίτσες, όμοιες με εκείνες των κυβερνήσεων που ο ίδιος επιλέγει και ο ίδιος αποτελεί μέρος των κυβερνητικών παιχνιδιών έχει ως αποτέλεσμα την οδυνηρή συνέπεια σχηματισμών κομματικών στρατιών σε βάρος του δημοσίου, αυτό το πράγμα-μοναδικό στο είδος του-, δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο λαός στο σύνολό του…,(θυμίζουμε πως επί δεκαετίες δυο (2)κόμματα πιάνανε το 80-90% στις εκλογικές τους αναμετρήσεις-εναλλαγές…,) στερήθηκε την αλήθεια και του αφαίρεσαν την ενημέρωση και τη νοημοσύνη. Κατά συνέπεια τον αποβλάκωσαν και τον γαλούχησαν με το βόλεμα και το ψέμα. Εκείνο που ακούγονταν διαπασών στην ελληνική κοινωνία ήταν το …δοξασμένο για τους επιλαχόντες βολεμένους…, έχω το παιδί μου στο δημόσιο…, και το βόλεμα πήγαινε σύννεφο.

Τώρα που τα ψέματα τέλειωσαν και ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται ρημαγμένη στους δρόμους από τον κύριο αυτουργό-φταίχτη εαυτό της και παράλληλα αποφασισμένη να δώσει τέλος, ίσως για πρώτη φορά, αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, την οποία οι κυβερνήσεις παρουσίαζαν καμουφλαρισμένη. Ακόμα και σήμερα, αυτή τη στιγμή, το εναπομείναν της περιόδου 1974-2016 αλλεργικό κόμμα της ΝΔ δίνει τη «μάχη» για την απόκτηση του μοναδικού μονομάχου σε έναν στίβο άδειο από τους πολίτες της, τους οποίους είχε μετατρέψει σε όχλο και τώρα, ανεβασμένος στα τρακτέρ βρίσκεται στους δρόμους διεκδικώντας τα χαμένα του δίκαια του. Βέβαια τα ίδια ισχύουν και για την τότε ανήθικη δυναστεία του ΠαΣΟΚ, το οποίο ο ίδιος όχλος εξαφάνισε. Κάποτε όλα έχουν ένα τέλος. Τα κομματικά χτένια δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν τους κόμπους.

Προς το παρόν συνιστάται προσοχή ως προ την έξαρση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Το λάδι στη φωτιά δε βοηθά στην εκτόνωση, την επιδεινώνει. Το ότι η συμπεριφορά των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, επωφελούμενη τον αγροτικό αναβρασμό, μαρτυρά τη «χαρά» τους αντί τον προβληματισμό τους για το τι μέλει γενέσθαι, είναι στοιχείο που επίσης μαρτυρά την υποκουλτούρα των κομμάτων που χαίρονται, όπως ο λύκος στην αντάρα. Αν φύγει η συγκυβέρνηση και έρθουν και οι έξω λύκοι τι θα συμβεί; Είναι κάτι που οι αγρότες προφανώς δε θα το σκέφτηκαν αλλά ούτε είχαν την πολυτέλεια να τον σκεφτούν 

Αυτά λοιπόν δε μας τα λένε, τα αντιπολιτευόμενα κοινοβουλευτικά κόμματα. Τους ενδιαφέρει μόνο η μεσοβέζικη κουτάλα της εξουσίας. Κοροϊδεύουν το λαό μέρα μεσημέρι και ο πρόσφατος χλευασμός, ειρωνεία ή κοροϊδία στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη 2016 του υπουργού οικονομικών της αυτοκράτορας Γερμανίας στον έλληνα πρωθυπουργό, όσο και αν ήταν μεταφορικός ή αλληγορικός, για την Ελλάδα και τον έλληνα Πολίτη εκλαμβάνεται προσβλητικός και αιδώ για τα τσιράκια που χλευάζουν και ειρωνεύονται. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα των κομμάτων που την άλλαξαν δομή και ροή σε όλα τα επίπεδα και η επιστροφή της δε θυμίζει τίποτα με την επιστροφή του άσωτου ιού!

Εκείνο που μπορεί σαν ελάχιστο θετικό να προκύψει, είναι αν αυτή η πρωτοφανή εξέλιξη για την Ελλάδα να έχει μεν ΜΟΝΟ τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των κομμάτων και λοιπών κινημάτων, να μείνει δε μακριά από κομματικές σημαίες. Όλα τα κόμματα έχουν τελειώσει. Η αυθεντικότητα και ο αγώνας της εξέγερσης δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτύχει έχοντας τον ασθενή νεκρό…

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα,  Ιανουάριος 23  2016  pelasgos@fasoulas.de Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   www.fasoulas.de