Σειρά αιτημάτων καταθέτουν στον υπουργό οι κτηνοτρόφοι της Οιχαλίας

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στους βουλευτές των Τρικάλων κοινοποίησε ο κ. Δημήτρης Καϊμάς, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Οιχαλίας

Προσκλητήριο προς τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς επίσης και στους βουλευτές του νομού Τρικάλων να ενσκήψουν στα σοβαρά αιτήματα του κτηνοτροφικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας και ευρύτερα απευθύνει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Οιχαλίας κ. Δημήτρης Καϊμάς.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό και στους τοπικούς βουλευτές ο κ. Καϊμάς στέκεται στην δημιουργία του κτηνοτροφικού πάρκου και στο φράγμα του Νεοχωρίτη ποταμού, όπως και σε άλλα θέματα.

Όπως αναφέρει στο κείμενο του ο Δήμος Φαρκαδόνας και ιδιαίτερα το τοπικό διαμέρισμα Οιχαλίας, στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία με πάνω από 8.000 αιγοπρόβατα και βοοειδή ελευθέρας βοσκής. Η βοσκήσιμη γη, ίσα που φτάνει για τις προδιαγραφές του ζωικού κεφαλαίου και είναι όλη στον ορεινό όγκο.

Μέσω της επιστολής ο κ. Καϊμάς ζητά:

Να ενταχθεί ο Δήμος Φαρκαδόνας στην ενίσχυση της εκτατικοποίησης, γιατί σχεδόν όλο το ζωικό κεφάλαιο, είναι στον ορεινό όγκο.

«Το κτηνοτροφικό πάρκο, που εδώ και χρόνια έχει προγραμματιστεί, είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί, με τη βοήθεια του Υπουργείου. Έχει εξαγγελθεί πολλές φορές, αλλά δυστυχώς έχει μείνει στις υποσχέσεις. Βέβαια σ’ αυτό φταίει και οι εκάστοτε δήμαρχοι των τελευταίων χρόνων, που δεν έχουν δημιουργήσει τον φορέα διαχείρισης και έχει μείνει αδρανής η όλη προσπάθεια. Η μελέτη υπάρχει, χρειάζεται λίγο εμπλουτισμός να ενταχθούν και οι όμοροι δήμοι (π.χ. Δήμος Τρικκαίων), όπου και αυτός έχει αρκετό ορεινό όγκο. Το κτηνοτροφικό πάρκο, θα δώσει ανάσα ζωής στον κτηνοτροφικό τομέα και γενικότερα στον Δήμο, με πιστοποιημένα προϊόντα, όπως γάλα, κρέας κλπ.

Το φράγμα του Νεοχωρίτη ποταμού είναι έργο μακράς πνοής και θα αλλάξει τα σημερινά δεδομένα στην περιοχή, αλλά ταυτόχρονα θα δώσει και ώθηση στην ανάπτυξη του νομού μας. Έχει εξαγγελθεί και αυτό αρκετές φορές από προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί. Τελευταία εξαγγελία της σημερινής κυβέρνησης έγινε από τον υπουργό κ. Φάμελο. Η μελέτη υπάρχει, χρειάζεται μόνο στην τελική της φάση η οριστική και απ’ ότι γνωρίζω υπήρχαν έτοιμα από παλιά και τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά βάλτωσε. Θα πρέπει να ανακινηθεί το πρόβλημα και σ’ αυτό χρειάζεται φορέας διαχείρισης, πράγμα που δεν έχει κάνει ο σημερινός δήμαρχος, αν και το έχουμε συζητήσει με τον κ. Υπουργό, όταν επισκέφτηκε τον Δήμο.».