Αγροτικό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα, μια ανάσα πριν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Με τους μικρομεσαίους αγρότες από τα χωριά του νομού και της Φαρκαδόνας να μπαίνουν με τα τρακτέρ τους στην πόλη των Τρικάλων, για να λάβουν μέρος στο παντρικαλινό συλλαλητήριο που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη», ξεκίνησαν, σήμερα το πρωί, στα Τρίκαλα, οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως κατέγραψε το «KriniTrikalon» λίγο πριν τις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων άρχισαν να συγκεντρώνονται αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρώτη κεντρική κινητοποίηση, λίγες ημέρες πριν την σύσκεψη (17 Δεκεμβρίου) που διοργανώνει στη Νίκαια της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, εκδήλωση στην οποία θα καθοριστεί το αγωνιστικό πλαίσιο των αγροτών για το 2017.

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι αγρότες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από τα μέτρα που ελήφθησαν και συνεχίζονται αν λαμβάνονται και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στην εξαθλίωση.

Το συλλαλητήριο άνοιξε με χαιρετισμούς από τους κ.κ. Αντώνη Ακρίβο, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γάλακτος και Τροφίμων και Βαγγέλη Μπουρνάζο από το Σύλλογο Χοιροτρόφων.

Λίγο αργότερα το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ» κ. Αποστόλης Θωμόπουλος, ο οποίος μεταξύ των άλλων στάθηκε στα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτά που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020 τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Συγκεντρώνουν την γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών, χωραφάδων και τσελιγκάδων.», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος και συμπλήρωσε:

Είναι ώρα  ευθύνης για τον καθένα μας. Μέσα από τους ΑΣ και την ΟΑΣΤ με ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα να ανατρέψουμε μέτρα και πολιτικές που μας τσακίζουν. Μαζί με τους εργάτες , τους ΕΒΕ , τις γυναίκες , τη νεολαία και τους συνταξιούχους που και αυτοί πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας , μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης.».

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων και συμβολική στάση έξω από το κτίριο της Τράπεζα Πειραιώς.