Ακόμα περιμένουν την καταβολή των συντάξεων οι νέοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

Τα βλέμματα πολλών στρέφονται πλέον στην 1η Οκτωβρίου όπου ευελπιστούν να βρίσκονται στις λίστες των 4.000 περίπου νέων συνταξιούχων που θα λάβουν τα χρήματα των πρώτων συντάξεων

Με την προσοχή στραμμένη στην 1η Οκτωβρίου βρίσκονται οι νέοι πλέον συνταξιούχοι του ΟΓΑ, γεννηθέντες το 1950.

Οι εν λόγω κατηγορία συνταξιούχων παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να λάβουν τις συντάξεις από την 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα, δυο μήνες αργότερα δεν τους έχουν καταβληθεί τα ποσά.

Η αγωνία των νέων συνταξιούχων είναι έντονη καθώς περιμένουν την καταβολή των χρημάτων, τα οποία επί της ουσίας δεν γνωρίζουν πότε θα καταβληθούν. Μέχρι στιγμής η επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΕΦΚΑ, αναφέρει ότι δόθηκαν κάποιες συντάξεις ενώ μέχρι και το Δεκέμβριο αναμένεται να πιστωθούν τα καθυστερούμενα ποσά, καθώς και να τρέξει κανονικά η μηνιαία καταβολή.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν σε πανελλαδικό επίπεδο άλλες 4.000 συντάξεις σε αγρότες γεννηθέντες το 1950. Σύμφωνα με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος στο πλαίσιο συζήτησης για τον ΕΦΚΑ ένας σημαντικός αριθμός συντάξεων έχει ήδη χορηγηθεί εντός του Αυγούστου και ότι για κάθε έναν από τους μήνες που μεσολαβούν μέχρι το Δεκέμβριο θα απονέμονται 3.000 συντάξεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτισθεί και με σκοπό μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η πλήρης κάλυψη των αγροτών.

Υπενθυμίζεται ότι το χρονοδιάγραμμα για την απονομή των συντάξεων στους αγρότες γεννηθέντες το 1950 που είχε ανακοινώσει ο ΕΦΚΑ μέσα στο καλοκαίρι είχε ως εξής: Αύγουστος 2017: 1.000, Σεπτέμβριος 2017: 4.000, Οκτώβριος 2017: 3.000, Νοέμβριος 2017: 3.000, Δεκέμβριος 2017: 3.000.