Άκρως επιτυχημένη η δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση του Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού (500 φωτογραφίες)

Με παιδική δημιουργία γέμισε το κέντρο της Οιχαλίας

Ασφυκτικά γεμάτη από παιδιά, από το μέλλον του τόπου, από παιδική δημιουργία και φαντασία υπήρξε για αρκετές ώρες το απόγευμα της Δευτέρας η κεντρική πλατεία της Οιχαλίας.

Σημείο που έδωσαν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές 10 σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στη δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση του Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού που διοργάνωσαν από κοινού η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φαρκαδόνας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Το Φεστιβάλ, όπως είναι γνωστό είχε θεσμικό χαρακτήρα. Επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο εκ περιτροπής, αμέσως μετά τη λήξη του διδακτικού έτους στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών των σχολείων και των αυριανών ενήλικων πολιτών του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στο φετινό 2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού παρουσιάστηκαν δράσεις και τα προγράμματά από τα δημοτικά σχολεία Γριζάνου, Διασέλλου, Ζάρκου, Οιχαλίας, Πετρωτού, Σερβωτών, Ταξιαρχών, Φαρκαδόνας.

Τα παιδιά ανέδειξαν το ταλέντο τους, μιας και ο στόχος του φεστιβάλ ήταν να παρουσιαστεί το πολυποίκιλο έργο που καθημερινά παράγεται στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να προσφέρουν το δυνατόν καλύτερο σε μαθησιακό, παιδαγωγικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο στους μαθητές τους. Στόχευε επίσης να κάνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό του Δήμου ότι το ζητούμενο στην εκπαίδευση πλέον δεν είναι η άστοχη απομνημόνευση αλλά η σωστή κοινωνικοποίηση του παιδιού, η παραγωγή κριτικής σκέψης, η δημιουργία μηχανισμών μάθησης και παιδείας καθώς και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, η ευαισθητοποίηση σε προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και η ενεργοποίηση του ατόμου σε ομαδικές εργασίες για το κοινό καλό.

Τις παρουσιάσεις των σχολείων και τους συνδετικούς σχολιασμούς έκανε και φέτος με τις φιγούρες του Θεάτρου Σκιών ο ευρηματικός καλλιτέχνης κ. Κοσμάς Παναγιώκας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, ο οποίος μίλησε για το σημαντικό έργο που παράγεται στα σχολεία της Φαρκαδόνας και συνεχίστηκε με το χαιρετισμό του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ηλία Καραμάνου που στάθηκε γενικότερα στις αξίες της εκπαίδευσης.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης που επικέντρωσε την προσοχή στο ταλέντο των παιδιών και στο έργο εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμος Φαρκαδόνας βραύβευσε τα σχολεία για τη συμμετοχή τους στο 2ο Φεστιβάλ.