ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Στις 26 Μαΐου θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα νίκης»

Τα Τρίκαλα επισκέφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε μια μεγαλειώδη πολιτική συγκέντρωση με παλμό και συνθήματα υπογραμμίζοντας ότι  «λάβαμε την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας και καταφέραμε να την βγάλουμε από τα μνημόνια, κρατώντας την κοινωνία όρθια»

Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να διανύσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μόλις 200 περίπου μέτρα και συγκεκριμένα τον πεζόδρομο της Ασκληπιού για να αφιχθεί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, σημείο διεξαγωγής της συγκέντρωσης και ομιλίας του.

Στις 8 περίπου το απόγευμα ο Πρωθυπουργός αφίχθη στα Τρίκαλα όπου έγινε δεκτός με θέρμη, παλμό και συνθήματα. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο τρίγωνο, στην διασταύρωση των οδών Ασκληπιού και Καποδιστρίου, για να τον υποδεχτεί, ήταν κάτι παραπάνω από πολύς, σπεύδοντας να τον χαιρετίσει από κοντά και να του μεταφέρει μηνύματα νίκης ενόψει των ευρωεκλογών.

Λίγο αργότερα ο κ. Τσίπρας μετέβη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, μιλώντας σ’ ένα ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που βρέθηκαν στην συγκέντρωση από κάθε γωνιά του νομού.

Σχολιάζοντας τη θερμή υποδοχή που του επεφύλασσαν τα πλήθη Τρικαλινών όλων των ηλικιών ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στις 26 Μαΐου κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Θα είναι αυτοί που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Στις 26 Μαΐου, θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα ότι θα τερματίσουμε την μεγάλη πολιτική απάτη, που έστησαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, θα στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Και θα είναι μόνο η αρχή για τη νέα μεγάλη νικηφόρα πορεία έξω από τα μνημόνια».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργός ανέτρεξε στην τετραετία της κυβέρνησής του, μιλώντας για το  σημαντικό έργο, με κυρίαρχο εκείνο της εξόδου από τα μνημόνια.

«Λάβαμε την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας και καταφέραμε να την βγάλουμε από τα μνημόνια, κρατώντας την κοινωνία όρθια».

Εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «δεν φταίμε εμείς που είναι αντίθετος με την13η σύνταξη, δεν φταίμε εμείς που δηλώνει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, που είναι υπέρ της επταήμερης εργασίας, δεν φταίμε εμείς που θέλει που το ξεπούλημα της Υγείας σε ιδιώτες. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το σχέδιο των νεοφιλελεύθερων ακραίων αντιπάλων μας».

Λίγο πριν το κλείσιμο της ομιλίας ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος σ’ όλους ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν σημείωσε ότι στις 26 Μαΐου θα στηθούνδύο βασικές κάλπες: η μία θα βγάλει επταήμερη εργασία, κατάργηση της σύνταξης, απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στην άλλη κάλπη υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, στήριξη των αδυνάμων, η έξοδος από την κρίση με σχέδιο και ασφάλεια.