Άλλαξαν χρώμα τα νερά του Πηνειού στην περιοχή της Πηνειάδας

Η στασιμότητα στη ροή του ποταμού μετέτρεψε τα νερά σε καφέ λόγω των μεγάλων ποσοτήτων λάσπης και χώματος

Με ένα διαφορετικό θέαμα έρχονται αντιμέτωποι οι αγρότες της Πηνειάδας και όμορων χωριών του δήμου Φαρκαδόνας.

Εικόνα που σχετίζεται με τα νερά του Πηνειού που από πράσινα, ως είναι πάντα, μετατράπηκαν σε καφέ.

Και μπορεί το θέαμα να προκαλεί έκπληξη σε κάποιους που επισκέπτονται για να δουν το φαινόμενο, για τους αγρότες όμως η κατάσταση διαφέρει.

Διαφέρει καθώς τα νερά μετατράπηκαν σε καφέ λόγω των υψηλών ποσοστών χώματος που φέρουν στο πέρασμα τους. Η λάσπη δημιουργεί προβλήματα στην άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, καθώς τα ειδικά μηχανήματα, μοτέρ, σωληνώσεις, και σταγόνες ποτίσματος (λάστιχα) φρακάρουν με αποτέλεσμα το πότισμα να γίνεται με δυσκολία ή και σε πολλές των περιπτώσεων καθόλου.

Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος της Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός οι αγρότες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πολλούς κοπιώδεις τρόπους για να απομακρύνουν το χώμα από τα μηχανήματα τους, δυστυχώς όμως απαιτείται χρόνος και κόστος.

ο πρόεδρος της Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο πρόεδρος της Πηνειάδας εκτιμά ότι το χώμα που φέρει ο Πηνειός ποταμός εμφανίστηκε από τη στασιμότητα των νερών καθώς το ποτάμι λόγω της ξηρασίας δεν έχει πλέον ροή.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δημιουργείται τέτοιου είδους φαινόμενο, καθώς ανάλογα περιστατικά σημειώνονται τους χειμερινούς μήνες λόγω πλημμυρών σημειώνει ο κ. Γιαννακός.