Αλλάζει όψη η λαϊκή αγορά στα Τρίκαλα

Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για όλους, καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες και τους παραγωγούς, διευκολύνσεις και βελτίωση του κυκλοφοριακού

Η πόλη των Τρικάλων σαφώς είναι συνυφασμένη με πολλά στοιχεία και ιστορικά σημεία. Ένα από αυτά και η λαϊκή αγορά των Τρικάλων, που λειτουργεί σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση στην καρδιά της πόλης των Τρικάλων επί της 28ης Οκτωβρίου και Αλβανικού Μετώπου, όπως και σε στενά και άλλους άξονες.

Μια λαϊκή αγορά που δέχεται μεγάλη επισκεψιμότητα από σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του νομού, ειδικά την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Ωστόσο αυτός ο γραφικός και άκρως παραδοσιακός χώρος των Τρικάλων, έγινε θέμα συζήτησης αρκετά χρόνια τώρα. Σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με πρωταγωνιστές, το Δήμο Τρικκαίων, τους μικροπωλητές και παραγωγούς, όπως επίσης και τους καταστηματάρχες που βρίσκονται πέριξ. Διαμαρτυρίες εκφράστηκαν και από οδηγούς επαγγελματίες και μη που διέρχονται του σημείου και σαφώς συναντούν προβλήματα στην ομαλή διέλευση.

Όλα αυτά τα προβλήματα άνοιξαν το διάλογο, ώστε να δοθεί λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα.

Ο Δήμος Τρικκαίων, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, έχοντας ξεπεράσει σκόπελο με τεχνικό ζήτημα που ανέκυψε και έχοντας εξασφαλίσει τα χρήματα, προχωρά. Προχωρά ώστε να δώσει νέα όψη στο κέντρο των Τρικάλων.
Προχωρά και αλλάζει ένα από τα δύο μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης. Αυτό της λαϊκή αγοράς, που επί χρόνια παρέμενε αγκάθι και σημείο τριβής και εντάσεων, ανάμεσα σε συμπολίτες.
Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για όλους, καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες και τους παραγωγούς, διευκολύνσεις και βελτίωση του κυκλοφοριακού. Η συνεργασία για μια καλύτερη πόλη, επετεύχθη μέσω διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν με τους φορείς και τους πολίτες, σε διά ζώσης συναντήσεις και από την ιστοσελίδα του Δήμου.
Πλέον, αφού λύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα, απομένει η δημοπράτηση του έργου.

Ο Δήμος Τρικκαίων θα δώσει από δικούς του πόρους 380.730 ευρώ (όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο) και θα ενισχυθεί με 204.270 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο». Αυτή η απόφαση έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Πρόκειται τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2019» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του εν λόγω Ταμείου.
Τα χρήματα θα δοθούν για:
α) Επέκταση πλακοστρώσεων πλακοστρώσεις σε όλες τις νησίδες, δημιουργώντας άνετα πεζοδρόμια πλάτους 5-5,35 μ., με νέες πλάκες μωσαϊκού τύπου.
β) Τοπικές διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις. Εξασφαλίζονται χώροι στάθμευσης και ενοποίηση των πεζοδρομίων επί της οδού Πλούτωνος, με την οποία θα διασφαλίζεται και η διέλευση των οχημάτων στο σημείο αυτό.
γ) Ενοποίηση των τριών νησίδων και κατάργηση του εγκάρσιου δρόμο, με νέα πλατεία, που δίνει τη δυνατότητα και για άλλες χρήσεις (περιοδικές εκθέσεις, δρώμενα πολιτισμού και αναψυχής) στις ώρες μη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.
δ) Διευθέτηση του χώρου των πάγκων των παραγωγών, που θα είναι πλέον ενιαίοι .