Αλλάζει μορφή το πρώην κοινοτικό κατάστημα Σερβωτών

Τα σημάδια του χρόνου και των φθορών που είχε υποστεί το πρώην κοινοτικό κατάστημα των Σερβωτών του Δήμου Φαρκαδόνας ήταν έντονα. Ένα κτίριο σήμα κατατεθέν για το χωριό της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων που φιλοξενείται στο κέντρο του οικισμού.

Τις φθορές αυτές καλείται να αποκαταστήσει η δημοτική Αρχή, που μέσω εργολαβίας, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη, φροντίζει για την ανακαίνιση του κτιρίου, των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Μέσω της εργολαβίας ο Δήμος Φαρκαδόνας θα προβεί στη συντήρηση του παλιού δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Σερβωτών και αντικατάστασης της στέγης.
Μέσω του έργου προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:

Πλήρης ανακαίνιση του μικρού μπάνιου έναντι του λεβητοστασίου, αφού πρώτα γίνει αποξήλωση όλων των κεραμικών πλακιδίων του δαπέδου των ειδών υγιεινής και των σωληνώσεων ύδρευσης αποχέτευσης, χρωματισμός όλου του κτιρίου εσωτερικά με χρήση πλαστικών χρωμάτων, χρωματισμός όλων των ταβανιών, ελαιοχρωματισμός όλων των εσωτερικών κουφωμάτων – πορτών με χρήση ελαιοχρώματος.
Εξωτερικά θα υλοποιηθεί χρωματισμός του αυλόγυρου και όλου του κτιρίου με χρήση ακρυλικών χρωμάτων και τσιμεντοχρωμάτων.
Περιμετρικά το κτίριο θα επενδυθεί με πέτρα από το έδαφος μέχρι το ύψος της στέγης εκτός των δυο όψεων της βεράντας καθώς και της πίσω πλευράς του κτιρίου.
Όσον αφορά στον περιβάλλοντα χώρο, θα γίνει επένδυση με θραυστό υλικό λατομείου, τοποθέτηση δομικού πλέγματος και τοποθέτηση σκυροδέματος
Τέλος θα συντηρηθεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου και θα τοποθετηθεί γραμμή ίντερνετ στο κτίριο.

Αυτοψία στις εργασίες ανακαίνισης του πρώην κοινοτικού γραφείου των Σερβωτών πραγματοποίησαν ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Κ. Τσιακάρας και ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος στον τομέα Καθαριότητας κ. Γιάννης Αναγνώστου, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πορεία των εργασιών.