Άλλοι θα θερίσουν καρπούς κι άλλοι μονάχα έξοδα

«Βομβαρδισμένο» τοπίο το αγρόκτημα καλαμποκιού της οικογένειας του Σωτήρη Μπασιάκου από την επέλαση αγριογούρουνων

Σε λίγες μέρες κάποιοι αγρότες του δήμου Φαρκαδόνας θα θερίσουν την σοδειά του καλαμποκιού. Δυστυχώς αρκετοί παραγωγοί στα χωριά, του Ζάρκου, της Πηνειάδας, της Παναγίτσας της Κρήνης και του Γριζάνου δεν θα καταφέρουν να μαζέψουν έστω και ελάχιστο καλαμπόκι. Ο λόγος φυσικά και είναι γνωστός. Σε πολλά χωράφια οι καταστροφές που προκάλεσαν τα αγριογούρουνα είναι έντονες και σε κάποιες των περιπτώσεων ολικές. Όπως δηλαδή στο χωράφι της οικογένειας του Σωτήρη Μπασιάκου στο Ζάρκο, που καταστράφηκε ολοσχερώς από την επέλαση των αγριογούρουνων.

Στο συγκεκριμένο χωράφι δεν απέμεινε τίποτα όρθιο. Η μανία των αγριογούρουνων ήταν τόσο μεγάλη που δεν άφησαν όρθιο ούτε ένα φυτό καλαμποκιού. Αν κανείς επισκεφτεί το συγκεκριμένο αγρόκτημα δικαίως θα ισχυριστεί ότι πρόκειται για συλλεγμένο χωράφι, καθώς τίποτε δεν μαρτυρά το αντίθετο. Η οικογένεια του αγρότη, όπως και πολλές άλλες ανά το Δήμο Φαρκαδόνας, δηλώνουν απελπισμένες καθώς τη φετινή χρονιά δεν θα αποκομίσουν ούτε κιλό καλαμποκιού παρά μόνο έξοδα. Φυσικά ο φόβος εστιάζεται και το χειμώνα που τα αγριογούρουνα δεν θα έχουν να αναζητήσουν τροφή σε αγροτικές εκτάσεις και ενδεχομένως στραφούν και σε κατοικημένες περιοχές.

Πλέον οι αγρότες ζητούν άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που μέχρι σήμερα δεν αποζημιώνει ανάλογες καταστροφές παρά μόνο καταστροφές από πλημμύρες και φυσικά φαινόμενα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: