Άμεσα θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας του ΕΛΓΑ

Ο κ. Σπύρος Τσιοτινός αναφερόμενος στη νέα γενιά, τους παροτρύνει να οργανωθούν και να εναντιωθούν με όλους εκείνους, που εδώ και χρόνια πάνε ενάντια στον αγροτικό κόσμο

Υπέρμαχος της αλλαγής της νομοθεσίας του ΕΛΓΑ στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται η αποζημίωση όλων των ζημιών που υφίσταται το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη», ο επί σειρά ετών συνδικαλιστής σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο κ. Σπύρος Τσιοτινός.

Με αφορμή και το θέμα των ζημιών που προκύπτουν στις καλλιέργειες του καλαμποκιού από τα αγριογούρουνα, ο κ. Τσιοτινός σημειώνει ότι ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ θα πρέπει άμεσα να αλλάξει και να είναι πιο δίκαιος, να αποζημιώνει όλες τις καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο στο 100% κι όχι επιλεκτικά και ανά εποχές. «Δεν μπορείς να πληρώνεις στον ΕΛΓΑ και στο τέλος να μην αποζημιώνεσαι. Για ποια κάλυψη μιλάμε», αναφέρει.

Ο κ. Τσιοτινός επί τρεις δεκαετίες έδωσε σκληρές μάχες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο για την διεκδίκηση των αιτημάτων του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου. Αναφερόμενος στην νέα γενιά, τους παροτρύνει να οργανωθούν και να εναντιωθούν με όλους εκείνους, που εδώ και χρόνια πάνε ενάντια στον αγροτικό κόσμο.