Άμεση εκτίμηση των ζημιών από τις πλημμύρες και τις βροχοπτώσεις ζητούν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Οι καταστροφές που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες από το κύμα κακοκαιρίας που είχε πλήξει το σύνολο του νομού, ταυτόχρονα και το σύνολο της Φαρκαδόνας, τον περασμένο Σεπτέμβριο κι είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και παραποτάμων δεν αφήνουν αδιάφορα πολιτικά κόμματα.

Και πως άλλωστε, όταν μέχρι και σήμερα, περίπου τρεις μήνες από τις καταστροφές στα χωράφια την υποβάθμιση βαμβακιού, καλαμποκιού και μηδικής και την μείωση της σοδειάς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ εξαιτίας των κινητοποιήσεων που ανέπτυξαν και συνεχίζουν να αναπτύσσουν.

Το θέμα τίθεται προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω ερώτησης που καταθέτουν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ κ.κ. Μιχάλη Τζελέπη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές στο κείμενο της ερώτησης οι μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες διάφορων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων από πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε απόγνωση αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η άρνηση της κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα των μετακινήσεων του προσωπικού του ΕΛΓΑ έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτίμηση των ζημιών με συνέπεια οι αγρότες να μην γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν τις αποζημιώσεις.

Οι δυο πολιτικοί ερωτούν τον υπουργό, πότε θα ολοκληρωθεί από τον ΕΛΓΑ η εκτίμηση των ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καθώς και πότε θα πληρωθούν οι αγρότες τις αποζημιώσεις που δικαιούνται;