Άμεση εκτίμηση των ζημιών σε καλλιέργειες ζητά από τον ΕΛΓΑ ο Αχ. Λιούτας

Σύμφωνα με τον κ. Λιούτα οι καιρικές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού ήταν καταστροφικές για τις καλλιέργειες του Νομού Τρικάλων

Την έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες του συνόλου του νομού από έντονα φυσικά φαινόμενα ζητά μέσω επιστολής του προς τον ΕΛΓΑ και το διοικητή του Οργανισμού Φάνη Κουρεμπέ, ο πρόεδρος της ΕΑΣΤ κ. Αχιλλέας Λιούτας.

Ο κ. Λιούτας στο κείμενό του περιγράφει με σαφή τρόπο την επικρατούσα κατάσταση θεωρώντας επιβεβλημένη την ανάγκη να εκτιμηθούν έγκαιρα οι ζημιές και να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες μας.

Σύμφωνα με τον κ. Λιούτα οι καιρικές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού ήταν καταστροφικές για τις καλλιέργειες του Νομού Τρικάλων. Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί το σύνολο σχεδόν, των καλλιεργειών της περιοχής. Ωστόσο, σε ορισμένες καλλιέργειες, όπως τα πεπονοειδή, οι ζημιές είναι  εκτεταμένες. Λόγω ακριβώς των βροχοπτώσεων τα πεπόνια σάπισαν στα χωράφια με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές οι παραγωγοί οι οποίες φτάνουν ακόμη και σε ποσοστό 100%.

Επίσης, σε περιοχές του Νομού μας σημειώθηκε τόσο τον Ιούνιο όσο και στις αρχές Ιουλίου χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς  οι καλλιέργειες πεπονιών, βαμβακιού, καλαμποκιού, τριφυλλιού κ.α.