Αναδιανομή αδιάθετων δελτίων κοινωνικού τουρισμού από τα ΚΕΠ

Από αύριο το πρωί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ της περιοχής μας προκειμένου να λάβουν δελτία για κοινωνικό, εκδρομικό, ιαματικό τουρισμό και θέατρο

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, ενεργοί και μη, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν τυχεροί και κληρώθηκαν στα προγράμματα της κοινωνικού τουρισμού ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2018 (Αγροτικής Εστίας).

Αρκετοί εξ αυτών δεν έχασαν την ευκαιρία για τις πολυήμερες ή ολιγοήμερες διακοπές, όπως φυσικά και για τις υπόλοιπες παροχές. Υπήρξαν όμως και αδιάθετα δελτία τα οποία αναμένεται να αναδιανεμηθούν από τα ΚΕΠ της Φαρκαδόνας και του νομού από αύριο Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη.

Η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού, εκδρομών και θεάτρου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκείνα τα δελτία που οι κληρωθέντες δικαιούχοι δεν παρέλαβαν, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, ξεκινά και η διαδικασία θα διεξάγεται με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όσους από τους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα αντίστοιχα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2018.

Στα προγράμματα κοινωνικού-ιαματικού και εκδρομικού τουρισμού, η σειρά προτίμησης και, ειδικότερα, η πρώτη επιλογή στην αίτηση συμμετοχής στα ανωτέρω προγράμματα, καθορίζει σε πιο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν οι δικαιούχοι με σειρά προτεραιότητας.

Έτσι, αν για παράδειγμα κάποιος δικαιούχος επέλεξε ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, αλλά κληρώθηκε στο πρόγραμμα του εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει, μέχρι την 31η Αυγούστου 2018 το δελτίο του, επιτρέπεται να συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

Αντιθέτως, αν κάποιος δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής ως πρώτη προτίμηση του το εκδρομικό πρόγραμμα και κληρώθηκε σε αυτό, ανεξαρτήτως αν έχει εκτυπώσει ή όχι το δελτίο του, δεν μπορεί να συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας σε κανένα άλλο πρόγραμμα, εκτός του εκδρομικού προγράμματος.

Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου, η σειρά προτίμησης στην αίτηση συμμετοχής δεν επηρεάζει τη συμμετοχή στην αναδιανομή με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018.