«Ανάδειξη ορεινών και ημιορεινών περιοχών Τρικάλων – Κόζιακας, Περτούλι»

90574

Μια ιδιαίτερη σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η «Πράσινη Κιβωτός», στo πλαίσιοo υλοποίησης σχετικού ευρωπαϊκού έργου Leader.

Η πρωτοβουλία αφορά την ανάδειξη «Ανάδειξη ορεινών και ημιορεινών περιοχών Τρικάλων – Κόζιακας, Περτούλι». Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου η «Πράσινη Κιβωτός» διοργανώνει τη ερχόμενη Παρασκευή στις 5 το απόγευμα ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Τρικκαίων. Μια εκδήλωση στην οποία θα παραστούν και θα μιλήσουν ειδικοί σχετικά με την αξία και την σημαντικότητα του έργου.

Τα θέματα της εκδήλωσης περιλαμβάνουν το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοινωνική οικονομία, το παραγωγικό περιβάλλον της περιοχής, τους φυσικούς πόρους και τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του έργου είναι ο σχεδιασμός συγκεκριμένων δράσεων ανάδειξης και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ορεινών και ημιορεινών περιοχών Τρικάλων, στην ευρύτερη περιοχή Κόζιακα – Περτουλίου, μέσα από την έρευνα, καταγραφή και αξιολόγηση στοιχείων, τα οποία μπορούν να συνθέσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής με την κινητοποίηση και συμβολή των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών.
Τα φυσικά και πολιτιστικά διαθέσιμα μαζί με τα προϊόντα της περιοχής αποτελούν το αντικείμενο από όπου πρόκειται να αναζητηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Α’ εξάμηνο του 2016.