Ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψηφίων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Στα σχολεία αναμένεται να αναρτηθούν οι βαθμολογικές καταστάσεις μόνο με τους κωδικούς των υποψηφίων κι όχι τα ονοματεπώνυμα τους

Στο ζενίθ βρίσκεται η αγωνία των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων, οι οποίοι αναμένουν σε λιγότερο του 24ωρου την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι βαθμολογίες στα εξεταζόμενα μαθήματα ανακοινώνονται την Παρασκευή στη 1 περίπου το μεσημέρι, βάζοντας τέλος στην αγωνία υποψηφίων και γονιών τους.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά στο results.it.minedu.gov.gr αλλά και τα Λύκεια της χώρας, μαζί και της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας. Ωστόσο τη φετινή χρονιά θα έχουμε αλλαγές στον τρόπο της ανάρτησης των πινάκων. Τι σημαίνει αυτό; Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει στις βαθμολογικές καταστάσεις να αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων και δίπλα οι βαθμοί. Φέτος οι καταστάσεις θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι  τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από πλευράς διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων είναι όλα έτοιμα για την λήψη των βαθμολογιών. Έτοιμες δηλώνουν και οι διευθύνσεις των σχολείων που βρίσκονται σε ετοιμότητα για την λήψη των βαθμολογικών καταστάσεων.