Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων

Στη 1 περίπου το μεσημέρι αναρτήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων, τερματίζοντας εν μέρει την αγωνία των υποψηφίων αλλά ταυτόχρονα και των γονιών τους

Το πρώτο μέρος της αγωνίας των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής με την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Στη 1 περίπου το μεσημέρι αναρτήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων, τερματίζοντας εν μέρει την αγωνία των υποψηφίων αλλά ταυτόχρονα και των γονιών τους.

Την ίδια ώρα στα λύκεια του Δήμου Φαρκαδόνας αναρτώνταν οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες των υποψηφίων.

Από τη 1 το μεσημέρι οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επισκέπτονται την ειδική σελίδα του υπουργείου Παιδείας, μέσω της οποίας με τη χρησιμοποίηση των ατομικών τους κωδικών μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη βαθμολογία τους.

Ωστόσο την φετινή χρονιά τα δεδομένα άλλαξαν μιας και στα σχολεία δεν αναρτώνταν τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων, λόγου της εφαρμογής του νόμου περί προσωπικών δεδομένων αλλά μονάχα οι κωδικοί υποψηφίων και οι βαθμολογίες.

Από μια πρόχειρη ανάγνωση των αποτελεσμάτων οι υποψήφιοι του νομού γενικών και επαγγελματικών λυκείων απέσπασαν σχετικά καλές βαθμολογίες. Βέβαια η δυσκολία σε κάποια μαθήματα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των υποψηφίων που προσέγγισαν βαθμολογίες του άριστα. Σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες χαρακτηρίστηκαν από εκπαιδευτικούς αρκετά καλές.

Εκτίμηση γύρω από τη φετινή πορεία των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις θα υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα με τα στατιστικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του νομού.

Πλέον οι υποψήφιοι θα έχουν στην διάθεση τους το χρόνο να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο θα μπορούν να οριστικοποιήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 5 Ιουλίου. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.