Ανάλυση προβλημάτων και απολογισμός για τους αγρότες

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό Παλαμά από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής απασχόλησαν την διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στον γειτονικό Παλαμά Καρδίτσας τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Στη σύσκεψη έδωσαν το παρόν και αρκετοί αγρότες της Φαρκαδόνας, μέλη Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής μας.

Πέραν των άλλων στη σύσκεψη έγινε απολογισμός απολογισμός του αγωνιστικού πανελλαδικού 10ημέρου δράσης που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις περιοχές της χώρας στα τέλη Ιούνη και αρχές Ιούλη αναδείχνοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που παλεύει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους που το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα. Χρειάζεται ακόμη καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Α.Σ και των Ομοσπονδιών ώστε να ενημερώνουν και να κινητοποιούν τους αγρότες, να μαζικοποιούνται ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική η πίεση προς την εκάστοτε κυβέρνηση, η αποτροπή των χειρότερων μέτρων που έχουν στα σκαριά και η ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να απαντήσουν στην αισχρή προπαγάνδα που στρέφεται ενάντια στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τις Ομοσπονδίες και την ΠΕΜ περί ξεπουλήματος και αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Τόνίστηκε η ανάγκη να αναλυθούν στους αγρότες για τις νίκες που είχαν χάρη στους αγώνες, τα πολυήμερα μπλόκα και τις άλλες κινητοποιήσεις. Το αφορολόγητο, την σταδιακή εφαρμογή του ΕΦΚΑ, την δέσμευση για ακατάσχετο όριο 15000€ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, το πάγωμα νέων και παλιών χαρατσιών όπως την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και το πράσινο τέλος στο νερό κ.α. Το επόμενο διάστημα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μαζί με τους φυσικούς συμμάχους τους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, μπορούν να βάλουν φρένο στην πολιτική που τους φτωχαίνει και τους καταστρέφει και στην πορεία να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να την ανατρέψουν και να υπάρχει ανάπτυξη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.