«Αναθύμηση» το νέο βιβλίο της Κατερίνας Τσιάνα-Πανταζίδου

Το βιβλίο έρχεται να περπατήσει σε περιοχές της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα στο Ζάρκο, στην Λάρισα, στον Αμπελώνα και στο Τύρναβο

«Αναθύμηση» τιτλοφορείται το βιβλίο της Κατερίνας Τσιάνα-Πανταζίδου. Ένα μυθιστόρημα με τοπική πινελιά, το οποίο έρχεται να περπατήσει σε περιοχές της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα στο Ζάρκο, στην Λάρισα, στον Αμπελώνα και στο Τύρναβο.

Οι ήρωες της «Αναθύμνησης αναμετριούνται με τη ροή των γεγονότων, τις εξελίξεις. Θυμούνται, ξεχνούν, διηγούνται, καταγράφουν. Μέσα από τις ζωές τους και τις εμπειρίες τους ξεδιπλώνεται και η ιστορία της Λάρισας και της περιοχής της τα τελευταία 100 χρόνια.

Το βιβλίο κινείται σε δυο άξονες.  Η πρόοδος της πληροφόρησης όπως την παρακολουθούν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, μέλη της οικογένειας Αρχοντή  με ιδιαίτερο πάθος για τις ιστορικές, πολιτικές,  τεχνολογικές εξελίξεις και τα γεγονότα όπως καταγράφονται στα προσωπικά τους ημερολόγια.

Γεγονότα περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά, τοπικά της Θεσσαλίας όπου ζει και κινείται η οικογένεια αλλά και παγκόσμια’ συμβάντα  που, από το 1897 ως τις μέρες μας, επηρέασαν τη ζωή της οικογένειας η οποία σε αυτά τα εκατό και πλέον έτη μετακινήθηκε, λόγω προσωπικών και ιστορικών συγκυριών, σε πολλά μέρη της Θεσσαλίας με αφετηρία και τελικό προορισμό τη Λάρισα. Στα «σημειωματάριά» των ηρώων περιέχονται και  αποσπάσματα από τον έντυπο τύπο. (Ελευθερία Λάρισας Μικρά, Εμπρός, Ακρόπολις, Μακεδονία,).

Το βιβλίο της Κατερίνας Τσιάνα – Πανταζίδου, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Νησίδες».

Η συγγραφέας γεννήθηκε στον Τύρναβο, τελείωσε το Γυμνάσιο Λάρισας, σπούδασε χημεία στο Α.Π.Θ. και εργάστηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Το 1994 έστησε το Βιβλιοπωλείο «Μυθιστορία» στη Θεσσαλονίκη, όπου την ίδια εποχή λειτούργησε μία από τις πρώτες Λέσχες Ανάγνωσης στην πόλη, η «Παρέα του Βιβλίου», της οποίας είναι συντονίστρια.Είναι μέλος των παιδικών χωριών SOS Ελλάδας, σχεδόν από την ίδρυση τους. Έγραψε: Τα τραγούδια του Μεγάλου Χορού της Αβδέλλας (1996), Από τα χειμαδιά στα Βλαχοχώρια(2005), University Studio Press, Από τον Τύρναβο στη Λάρισσα(2007)εκδ. Πήγασος, Νταλιάνα(2010), University Studio Press.