Αναβαθμίστηκε η «ευφυής στάση» της Φαρκαδόνας

Εξοπλίστηκε με το κατάλληλο φωτοβολταϊκό σύστημα που την καθιστά ενεργειακά αυτόνομη

Τα βλέμματα των Φαρκαδόνιων «κλέβει» η «ευφυής στάση» που τοποθετήθηκε προ μηνών στο κέντρο της έδρας του Δήμου.

Πλέον η «ευφυής στάση» έχει εξοπλιστεί με το κατάλληλο φωτοβολταϊκό σύστημα που την καθιστά ενεργειακά αυτόνομη. Φτάνει να σημειωθεί εδώ ότι η ισχύς της ανέρχεται στα 200 watt.

Με τη συγκεκριμένη προσθήκη ολοκληρώνεται ένα καινοτόμο έργο που συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με τη μοντέρνα αισθητική και απευθύνεται στην καθημερινότητα των δημοτών.

Από τα μέσα Μαρτίου, όποτε και τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, η «ευφυής στάση προσφέρει πολλαπλές εξυπηρετήσεις στους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και στους πεζούς της περιοχής. Συγκεκριμένα, η οθόνη smart εξωτερικού χώρου που διαθέτει προβάλλει ως info-point χρηστικές πληροφορίες (όπως δρομολόγια, ανακοινώσεις Δήμου κ.α.), ο εξοπλισμός wi-fi επιτρέπει τη διαμοίραση ελεύθερου σήματος δικτύου internet, ενώ διαθέτει και ταχυφορτιστή πολλαπλών θέσεων για τα κινητά τηλέφωνα και tablets.

Υπενθυμίζεται πως στο πρωτοποριακό αυτό έργο προέβη ο Δήμος Φαρκαδόνας, αξιοποιώντας τη χρηματοδότησης των 10.000 από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας λόγω της διάκρισής του ως ένας εκ των 16 Δήμων σε εθνικό επίπεδο, για την άρτια διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015. Για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος δαπανήθηκε ποσό 2.000,00 ευρώ από πόρους του Δήμου.

O Δήμος Φαρκαδόνας με το project της «ευφυούς» στάσης θα συμμετέχει στο διαγωνισμό Best City Awards, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο, διεκδικώντας κάποιο βραβείο. Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί παρουσίαση του συγκεκριμένου project στο Workshop καλών πρακτικών για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα πλαίσια της συμμετοχής στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών City Challenge Crowdhackathon smartcity.